Oskarovci na Festu

Film „Zelena knjiga“, apsolutnog pobednika ovogodišnje dodele Oskara, publika će premijerno imati priliku da pogleda sutra u Centru „Sava“ u okviru 47.Festa. Do sada su prikazana tri Oskarom nagrađena ostvarenja. Pored filma „Miljenica“, kojim je zvanično i otvoren festival, prikazani su i „Čovek iz senke“, i „Šapat ulice“.

Film Čovek iz senke Adama Mekeja, nagrađen je Oskarom za najbolju šminku. Ovo ostvarenje govori o usponu Dika Čejnija do mesta potpredsednika Amerike i jednog od najmoćnijih ljudi sveta.

Kristijan Bejl, kome je poverena glavna uloga, zahvaljujući veštini šminkera gotovo je neprepoznatljiv, ističe pi-arka Festa, Jelena Vasić. „Ono što možemo da kažemo sa zadovoljstvom jeste da će 27. februara biti prikazan film Zelena knjiga, koji je ubrao čak, tri Oskara – za originalni scenario, za sporednu ulogu i za najbolji film“, dodaje Vasićeva.

Centar „Sava“ je kao i ranijih godina mesto za Fest gala, revijalne filmove i oskarovce, dok je Kombank dvorana mesto budućnosti Festa koja je počela pre četiri godine uvođenjem takmičarskog programa.

U Kombank dvorani premijerno je prikazan dokumentarni film Gorana Radovanovića, Slučaj Makavejev, film u kome se naša slavna, nedavno preminula glumica, Milena Dravić, pojavljuje poslednji put. Pored toga, kako navodi Jelena Vasić, prikazan je i francuski film Veran čovek.

Priča o fatalnoj ljubavi je drugi rediteljski projekat poznatog francuskog glumca Luija Garela, u kome pored reditelja, glavne uloge tumače Leticija Kasta i Lili Rouz Dep.

Na 47. Festu u okviru programa Srpski film u Kombank dvorani će u četvrtak premijeru imati i film Delirijum tremens Gorana Markovića, zasnovan na komadu koji se s velikim uspehom igrao u Beogradskom dramskom pozorištu.

U produkciji Radio-televizije Srbije snimljena je istoimena mini serija o poznatom glumcu Dagiju, koji se iznenada razboli i u bolnici, uz pomoć psihodrame, kreće u potragu za sopstvenim identitetom.

 

broj komentara 0 pošalji komentar