Biković u novom blokbasteru zauzima aerodrom „Slatina“

Na dvadesetu godišnjicu bombardovanja Srbije, u bioskope stiže film „Balkanska međa“. Reč je o akcionoj drami koja je inspirisana stvarnim događajem koji se odigrao 12. juna 1999. godine, kada je bataljon ruskih padobranaca zauzeo aerodrom „Slatina“ u Prištini.

Akcija od velike geopolitičke važnosti, koja je trajala 24 časa, motivisala je ruske scenariste da kroz splet ličnih drama glavnih junaka prenesu priču o istorijskoj prekretnici koju je međunarodna javnost ocenila kao mogući početak novog velikog rata.

Iako bazično naslonjen na bolnu ratnu tematiku, ovaj filmski spektakl šalje snažnu miroljubivu poruku i poruku o prijateljstvu dva naroda.

Zahvaljujući producentskoj kući Arhangel studios, na čijem se čelu nalaze Miloš Biković i Miodrag Radonjić, ruski autorski tim predvođen rediteljem Andrejem Volginom snimao je većinu scena na autentičnim lokacijama u Srbiji, a glavne uloga tumače neki od najpoznatijih domaćih glumaca.

Osim Bikovića i Radonjića, u Balkanskoj međi gledaćemo i Milenu Radulović, Aleksandra Radojičića, Aleksandra Srećkovića Kuburu, Srđana Žiku Todorovića, ali i Emira Kusturicu kao specijalnog gosta. Sa ruske strane, glavne uloge tumače Goša Kucenko i Anton Pampušni.

Svečana beogradska premijera filma „Balkanske međe“ zakazana je za 19. mart u Centru „Sava“, dok će se u bioskopima širom Srbije prikazivati posle 21. marta.

broj komentara 10 pošalji komentar
(sreda, 27. feb 2019, 11:53) - anonymous [neregistrovani]

Podrska Bikovicu i ekipi

@Prerano <-- procitaj tekst
Iz teksta:
"Iako bazično naslonjen na bolnu ratnu tematiku, ovaj filmski spektakl šalje snažnu miroljubivu poruku i poruku o prijateljstvu dva naroda."

(sreda, 27. feb 2019, 07:43) - anonymous [neregistrovani]

Prerano?

Da li je proslo dovoljno vremena da se snimaju filmovi o dogadjajima koji se jos nisu (politicki) zavrsili?

(utorak, 26. feb 2019, 18:08) - Nedeljko [neregistrovani]

bravo za bikovica

opasan bikovic ,svaka mu cast

(utorak, 26. feb 2019, 17:25) - Sasko [neregistrovani]

Srbija

Podjose suze na trejler..rodjena zemljo

(utorak, 26. feb 2019, 17:09) - anonymous [neregistrovani]

prijateljstvo...

Tako je, te godine su prijateljski upali na aerodrom i omogucili vlastima u Srbiji da proglase "pobedu"... a onda su se nekoliko godina kasnije jednostavno povukli i ostavili sve na kompletnu upravu NATO.

(utorak, 26. feb 2019, 16:53) - Direktni svjedok [neregistrovani]

Kakvi specijalci/kakvi padobranci?

U okrilju noci, grupa ruskih vojnika napustila je svoju bazu kod Ugljevika zajedno sa svojim borbeno-oklopnim vozilima. Do tada su bili u okviru americkog sektora pri SFOR-u u Bosni i Hercegovini, i imali su svoj podsektor od Bijeljine do prevoja Ban Brdo pre nego sto se planinski put pocne spustati ka Tuzli. Nikakvi vojnici iz Rusije nisu dosli, niti su mogli. Vec par dana poslije zauzimanja aerodrome Slatina, general Dzekson je odobrio prehranu ovih ruskih vojnika jer, u zurbi, zaboravili su da ponesu hranu.

(utorak, 26. feb 2019, 16:16) - Vidan [neregistrovani]

Komentar

Jedva cekam da pogledam ovaj film.

(utorak, 26. feb 2019, 15:59) - anonymous [neregistrovani]

Kako znas

Majke ti ako nisi ni gledao film. Odmah se javlja neki vojni analiticar.

(utorak, 26. feb 2019, 15:38) - anonymous [neregistrovani]

@ne verujem

Pa Rusi su poznati po vrlo bajkovitim interpretacijama istorijskih dogadjaja.

(utorak, 26. feb 2019, 15:20) - bikovic [neregistrovani]

Ne verujem

Tesko da Bikovic zauzima aerodrom Slatina, ako glumi srpskog policajca na Kosovu