„Delirijum tremens“ filmski omaž profesiji i posveta jednom glumcu

Na Festu je za 28. februar najavljena premijera i predstavljena ekipa filma Gorana Markovića „Delirijum tremens“, koji je snimljen u produkciji RTS-a.

Film Delirijum tremens je omaž glumačkoj profesiji i posveta jednom glumcu, Predragu Ejdusu, koji je više od decenije igrao u kultnoj predstavi koju je reditelj Goran Marković adaptirao u film i televizijsku seriju.

„Ovog puta sam uzeo temu koja je vrlo intrigantna, a to je odnos glume i bolesti. Gluma kao bolest i bolest kao gluma. U centru je jedan slavni glumac koji je toliko opsednut i zavisan od glume da se razboli od toga, međutim, on se i spasi glumom“, objašnjava reditelj filma.

Ulogu Dagija, koji kroz niz tragikomičnih situacija i terapiju psihodramom upoznaje samoga sebe, nasledio je Tihomir Stanić.

„Sve ovo je, na neki način, priča o svima nama, jedna moguća priča o svima nama koji se bavimo ovom ponekad suvišnom i uzaludnom profesijom, a koja očigledno, od antičke grčke, toliko znamo, u raznim formama i vidovima opstaje“, mišljenja je Stanić.

U neformalnoj atmosferi na konferenciji za novinare, uz brojne anegdote, iz života glumaca i sa snimanja, Gorica Popović i Goran Marković su se prisetili da im je ovo prva saradnja još od filma Nacionalna klasa.

„Ono što Goran uvek ume je da kroz humor i jedan naoko zabavan način ispriča nešto veoma ozbiljno i značajno“, istakla je Gorica Popović

Četiri epizode serije Delirijum tremens na jesen će biti prikazane na programu RTS-a.

broj komentara 0 pošalji komentar