RTS Planeta u Australiji

Ekipa RTS-a boravila je nedavno u Australiji na sedmom „Srpskom festivalu“ u Sidneju, gde su predstavili RTS Planetu, našu internet televizijsku i radio platformu, na kojoj je dostupno 11 televizijskih i četiri radijska programa, oko 15 hiljada naslova i izdanja PGP RTS.

Učešće na „Srpskom festivalu“ u Sidneju je bila prilika da se predstavi i tematski kanal RTS Kolo s obzirm da je na njemu učestvovao i veliki broj folklornih društava.

Dr Tatjana Ćitić, pomoćnik Izvršnog direktora RTS-a za razvoj gostujući u Jutarnjem programu ističe da je emitovanje našeg programa za inostranstvo, RTS Svet završeno 2018. godine. U nastojanju da plasiramo naš program gledaocima i slušaocima, ne samo u Srbiji, već širom sveta, nastala je internet tv i radio platforma RTS Planeta.

„Korisnici naše platforme koji su nam se obraćali na Festivalu u Sidneju su bili vrlo iznenađeni saznanjem da RTS nema samo jedan ili dva programa koliko je dole dostupno, već da ima 11 televizijskih programa. Dolazili su na štand sa oduševljenjem, sa konstatacijama da su, na primer, otkrili program Radio Beograda 202 za koji nisu znali da postoji“, kaže dr Ćitić.

Sandra Milošević, urednica kanala RTS Kolo je imala cilj da predstavi ovaj tematski kanal koji ima upravo istu misiju koju je imao i „Srpski festival“, a to je očuvanje kulturne tradicije i nacionalnog identiteta

„RTS Kolo je kanal narodne muzike koji je veoma značajan za očuvanje tradicionalnih vrednosti u muzici. Na ovom kanalu mi promovišemo izvornu narodnu muziku, kao i  komponovanu u duhu tradicije, zatim gradsku muziku, etno muziku i folklorno stvaralaštvo. Svakoga dana vodimo naše gledaoce kroz jedan svojevrsni vremeplov gde su u mogućnosti da odgledaju najkvalitetnije emisije narodne muzike iz Programskog arhiva Televizije Beograd“, naglasila je Sandra Milošević.

RTS Planeta je zapravo širom otvaranje vrata našeg Programskog arhiva, ali, takođe, preko ove platforme je moguće povezivanje i ostvarivanje čvršće veze između matice Srbije i srpskog rasejanja, zaključila je dr Tatjana Ćitić na kraju gostovanja u Jutarnjem programu.

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 01. mar 2019, 12:00) - anonymous [neregistrovani]

Ptc Svet a ne planeta

Ne zajebavajte puno. Vratite PTC SVET da vas svaki gleda na ovom svetu kao prije.