Premijerno prikazan film „Poslednji Srbin u Hrvatskoj“

Na 47. Međunarodnom filmskom festivalu Fest premijerno je prikazan film „Poslednji Srbin u Hrvatskoj“, a posle projekcije prekidane aplauzima i salvama smeha, publika je ovacijama pozdravila ekipu filma.

U prepunoj sali Kombank dvorane sinoć se plakalo od smeha. Hrvojka Horvat, u izvođenju Hristine Popović osvojila je Beograd. Na sinoćnoj premijeri publici su se, pored Hristine, poklonili i Dada Ćosić, Tihana Lazović, Sergej Trifunović, Severina i reditelja Predrag Ličina.

Zombi epidemija zadesila je čitavu Hrvatsku sedam godina pošto je država bankrotirala. Voda, kao jedina dragocenost postala je meta moćnika koji ne prezaju ni od čega kako bi je se domogli. Spremni su da ubace i zombi virus u nju.

Glavna muška uloga u filmu Poslednji Srbin u Hrvatskoj priprala je hrvatskom glumcu Krešimiru Mikiću. Glavni lik, zagrebački bonvivan, dane provodi između salona za masažu, restorana i bioskopa u kojem redovno prati filmski serijal svoje omiljene glumice Franke Anić.  Zombi epidemija zateći će ga potpuno nespremnog, ali praćen svojom filmskom heroinom on se probija kroz svet zombija s jednim jedinim, ali teško ostvarivim ciljem – kako preživeti.

Posle beogradske premijere, film reditelja Predraga Ličine Poslednji Srbin u Hrvatskoj biće prikazan 2. marta u Kragujevcu i Nišu , a 3. marta u Novom Sadu. Od 7. marta film će se naći na redovnom bioskopskom repertoaru.

broj komentara 1 pošalji komentar
(subota, 02. mar 2019, 17:41) - anonymous [neregistrovani]

Srbin

Bio juče na premijeri, super je film, a i knjiga je fenomenalna, izdata kod nas.