„Igraj za zavičaj“ – novi kviz humanitarnog karaktera

Desetog marta sa emitovanjem počinje novi kviz „Igraj za zavičaj“. Takmičarski šou program možete pratiti svake nedelje u 21 sat na Prvom programu RTS-a.

Ekipa kviza je za potrebe snimanja, obišla 24 grada u Srbiji.  „Bilo je to odlično iskustvo, na tim putovanjima sam video Srbiju kakvu do sada nisam poznavao“, rekao je Miki Perić, gostujući u Beogradskoj hronici.

Perić je za segment kviza pod imenom „Gradovanje – radovanje“ napravio veliki broj priloga iz svakog kutka Srbije.

„Na osnovu tog materijala, mi potom učesnicima u kvizu postavljamo pitanja. Oni moraju da prate Mikijeve priče iz naše zemlje, u kojima učestvuju različiti, kreativni ljudi“, izjavio je Slobodan Šarenac, voditelj kviza.

Dodao je da je u pitanju takmičarski šou program u kome se, na svoj način, bore predstavnici 24 grada iz Srbije i da su svi učesnici u emisiji, morali da prođu Mensine testove i specijalne memorijske testove.

„Imamo deset igara u svakoj emisiji, a emisija je ukupno dvanaest. Isto kao i u sportu, krećemo sa kvalifikacijama, sledi takmičarski deo, četvrtfinale, polufinale i na kraju naravno – finale“, objasnio je Šarenac. 

„Predstavnici lokalnih samouprava pomogli su nam u odabiru takmičara i mi im se zahvaljujemo“, rekao je Miki Perić i dodao da u svakoj epizodi pobednik osvaja 100.000 dinara uz dodatnih 100.000 dinara, koji se opredeljuju u humanitarne svrhe.

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 28. mar 2019, 00:18) - anonymous [neregistrovani]

Postovani,

lepa ideja za borbu za zavicaj. Postoji samo jedan problem, tematski je ok a da li prilici velikom narodnom orkestru da ucestvuje u emisiji. VNO treba da predstavlja nivo i da se bavi ocuvanjem narodne bastine ali ne na ovakav nacin. Molio bih autora emisije da pogleda ponovo sve epizode detaljno i da obrati paznju za sta se koristi i na koji nacin orkestar. Ali pre nego pogleda te epizode, savetovao bih da prvo pogleda arhivske snimke i upozna se kakva je tradisija VNO i ko je bio VNO pre pocetka ovog ludila pocevsi sa Bingom....sa jedne strane lepo je sto ste poceli da edukujete mlade, ali postoji drugaciji nacin da se sve to uradi. Zao mi je ali moram da vam kazem da nemate kreacije, imate ideju kao pocetni start ali neumete prirodnu reziju i scenario da svedete na umetnicki nivo. Recite mi da li ima smisla to sto ste radili u emisijama Ide Mile? Kao prvo spica veoma losa, scenografija kao na grandu, onda 60 najlepsih pesama, lepo sto ste spojili malo humor i muziku kao nekada sa ckaljom itd ali mesate zivot normalnog coveka i grand. Scenografija kao u kupleraju, a humor u domacoj atmosferi, opet kopija granda. Zeleo bih da vas pitam da li je vama cilj da jurite za grandom i pinkom ili da stvorite jedan svoj imidz koji je postojao do pocetka 80-tih? Jednostavno, pregledajte stare emisije, reziju, scenario naucite nesto od starih majstora kako se radi. Posebno bih vas upozorio na odabir voditelja i glumaca koji su do sada katastrofalni. Slazem se novi kadrovi, ali da li su ti kadrovi sposobni za nesto veliko. U ostalom, sve pocinje od rezije, senarija, na toj tacki se bira tezina i izgled, pa se u realizaciji koriguje i menja, mislim i na glumce i ostalo, to je proces. Pozdrav od kolege.