Miljenik Festa od 7. marta u bioskopima širom Srbije

Nagrada žirija Glavnog takmičarskog programa 47. Festa pripala je argentinsko-španskoj kriminalističkoj drami „Crni Anđeo“ koja će se od 7. marta naći na repertoaru bioskopa širom Srbije.

Reditelj filma Luis Ortega, zahvalio se publici na nagradi u video poruci i poručio da se nada dolasku u našu zemlju sa nekim narednim ostvarenjem.

Film Crni anđeo premijerno je prikazan u Kanu, a govori o fizički veoma lepom serijskom ubici koji je poznat kao najduže zatočeni zatvorenik u argentinskom zatvoru. Debitantu Lorencu Feru poverena je uloga okrutnog tinejdžera Karlosa, koji kreće na krvavu avanturu sa svojim najboljim prijateljem Ramonom koga tumači Čino Darin.

Za razliku od većine filmova o serijskim ubicama, reditelj Ortega ne traži opravdanje u mračnoj prošlosti. Karlos je obožavan od malih nogu, odrastao je sasvim srećan i izgleda kao pravi anđeo.

Ortega na interesantan način tretira ovu mračnu figuru i stvara film koji je visoko stilizovan, okupan suncem i svetlim bojama, i oplemenjen dozom humora.

Na društvenim mrežama posetioci Festa i novinari u velikom broju su preporučili i pohvalili ovaj film, naglašavajući odličnu muziku, režiju i ubedljivu glumu.

Oduševljenje nakon premijere filma nisu krile ni ličnosti iz kulturnog i javnog života Srbije, među kojima su bili i Andrija Milošević, Petar Strugar, Bisera Veletanlić, Boško Jakovljević, Luka Raco, Branislav Lečić, Sandra Perović, Bojan Perić i mnogi drugi.

Posle nekoliko rasporodatih projekcija za Crnog anđela na Festu, kada su se beogradskoj publici poklonili glavni glumci filma Ćino Darin i Lorenzo Fero, bioskopi širom Srbije prikazivaće ovo originalno ostvarenje čiji je producent Pedro Almodovar.

Film Crni Anđeo će se od 7.marta naći na redovnom repertoaru domaćih bioskopa u distribuciji Deksin filma.

broj komentara 0 pošalji komentar