Serija „Grudi“ startuje u subotu na RTS-u

U subotu, od 21 sat, na Prvom programu RTS-a, emituje se prva epizoda serije „Grudi“.

Tema koja je toliko prisutna u svakodnevici svakog od nas predstavljena je u novoj seriji Grudi. Scenario za seriju napisala je Vladislava Vojinović. Reč je o priči o ljubavi, rekao je gostujući u Beogradskoj hronici glumac Vojin Ćetković.

„Pre sedam, osam godina Marija Perović, rediteljka, imala je ideju za seriju koja će biti priča o tri žene, koje imaju problem sa grudima. Ja sam insistirala da se uvede jedna muška uloga“, kaže scenaristkinja.

„Marija mi je ispričala da ideja potiče sa njene godišnjice mature gde je srela ljude posle toliko godina. Svako je došao sa različitih strana. Ja igram lokalnog tipa koji živi sa babom u Nikšiću,  i koji se nije ženio. Babu glumi Mira Banjac. Na snimanju smo proslavili Mirin 88. rođendan“, kaže Vojin Ćetković.

„Sva četiri lika imaju ono što se većini nas dogodilo ili se dogodilo ljudima koje takve poznajemo“, naglašava scenaristkinja.

„Svi likovi se toliko vole, to su ljudi koji su sedeli u dve klupe kao najbolji drugovi. Onda nastaje problem jer jedna drugarica ima zdravstveni problem i oni žele da joj pomognu“, rekao je Ćetković.

Serija ima četiri epizode, i naslanja se na kampanju RTS-a, „Rak je izlečiv“. Prikazana je i u Crnoj Gori, i dobro je prihvaćena.

Vojin Ćetković o seriji takođe kaže: „Davno nisam snimao tako nešto toplo i drugarski sa kolegama“.

U seriji igraju Nada Šargin, Mira Banjac, Marija Škaričić, Predrag Bjelac, Bane Popović...

broj komentara 0 pošalji komentar