Pet žena sa beogradskog asfalta u novoj seriji RTS-a

Od subote, 9. marta, na Prvom programu počinje emitovanje serije „Pet“ sa krimi-zapletom. Reč je o seriji u kojoj će svako moći da se poistoveti sa nekim od junaka, kažu glumice zadužene za tumačenje likova žena, od kojih je svaka u posebnoj vezi sa svetom kriminala.

Serija ima 11 epizoda i emitovaće se svake subote od 20 sati na RTS-u. Prati živote pet junakinja koje su na neki način, zbog rodbinskih veza, muževa ili ljubavnika, u vezi sa kriminalom. Gledaoci će moći da prate živote Natalije, Nine, Aleksandre, Sonje i Katarine.

Reditelj serije Balša Đogo kaže da pet jeste magičan broj. „Kada smo počinjali sa radom, nekako nam se činilo da je pet idealan broj. Na kraju, kada smo napravili zaplete i podzaplete, videli smo da je taj broj – taman“, rekao je Đogo.

Milena Radulović u seriji igra Sonju. „Nas pet se razlikuje, ali mi funkcionišemo, spaja nas drugarstvo“, kaže Milena i dodaje da je lik Sonje sa kriminalom povezan preko ljubavnika koje bira. 

„Pet žena spaja to što su, svaka na svoj način, povezane sa kriminalom. Priča naravno govori i o ženskim problemima, ali nije onako slatkasta već je tu reč o heroinama u pravom smislu te reči, one su opasne gradske žene“, kaže Milena.

Marija Karan tumači lik Aleksandre. „Sve mi smo generacijski različite, ali smo iz istog kraja i to je ono što nas spaja, zapravo, ovde je reč o priči o prijateljstvu“, objašnjava glumica i dodaje da, zbog toga što je u pitanju aktuelna priča, misli da će svako moći da se poistoveti sa nekom od likova iz serije. „Moja junakinja je Dorćolka i u kriminalu je preko svog oca, međutim, tipično za sve žene u seriji je to da mogu da se snađu u gradu, i da uvek imaju neku šemu“, dodaje Marija.

Đogo navodi da muškarci u seriji, koji su u njoj ravnopravni sa junakinjama i koji su im podrška, imaju jedno drugačije shvatanje pojma pravde. „Međutim, publici će izgledati da to što su oni sproveli zapravo – ispravno“, objašnjava Đogo. 

Pet je serija u kojoj se Gala Videnović vraća na ekran. Pet je takođe i ostvarenje u kojem su svoje poslednje uloge odigrali Marko Nikolić i Nebojša Glogovac.

„Oni su bili moji prijatelji i sa njima sam radio od početka svoje karijere. Nažalost, nešto nismo stigli da snimimo, ali smo nekako završili. Na kraju smo nekako uspeli da oni budu nekako sa nama. Lepo i tužno“, kaže Đogo. Reditelj ističe da je snimanje trajalo 69 dana i da je to svojevrsni rekord, pošto su se svakodnevno selili što je bio pravi producentski i rediteljski podvig.

Ženske likove prate i oni muški, a njih tumače, između ostalih, Žarko Laušević, Nikola Đuričko, Nikola Kojo, Miodrag Dragičević, Bojan Dimitrijević, Igor Benčina, Boris Pingović.

broj komentara 0 pošalji komentar