Žurka na kojoj se znoje zidovi

Srpske tinejdžere zahvatila je trep groznica. Ekskluzivno za „Promaju“ istražujemo uz šta se to danas „svi njišu i ubrzano dišu“. U pitanju je trep – muzički žanr koji hara svetskim klubovima, a pre godinu dana stigao je i kod nas.

Trep je hibridni nastavak rep muzike, čija je osnova fank. Poput repa, nastao je na ulicama siromašnih kvartova Amerike. Princip je sličan kao u repu – repuje se preko matrice, s tim što su trep matrice dosta sporije, a samim tim i lakše za praćenje.

Najverniji obožavaoci trepa odlučili su da preuzmu stvar u svoje ruke i oragnizuju prve trep žurke u Srbiji, koje danas imaju izuzetno veliki broj posetilaca. Tako je nastao FAM – žurka posvećena trepu.

„Sve je počelo pre nešto više od godinu dana kada sam sa ekipom počeo da izlazim na andergraund žurke poput 'Vatre' gde se mogla čuti poneka trep pesma. Međutim, meni i mom društvu je nedostajalo još takve muzike, pa smo krenuli da smišljamo šta bismo mogli da uradimo povodom toga. Tako smo rešili da mi počnemo da pravimo žurke na kojima će se puštati trep hitovi koje svi vole i znaju, a malo gde u Srbiji mogu da čuju“, objašnjavaju Radenko Ilić, poznatiji kao xoxoRade, i Marko Milić, poznatiji kao Enzzy, osnivači i glavni di-džejevi trenutno najposećenije trep žurek u regionu.

„Prva FAM žurka se održala u decembru 2017. godine u klubu 'Šećer'. Bilo je toliko dobro i 'mokro' da su se i zidovi oznojili“, priseća se Rade. Zidovi nastavljaju da se znoje, a fama oko FAM-a postaje sve postaje sve veća širom naše zemlje i regiona.

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 08. mar 2019, 12:10) - Rejver [neregistrovani]

Rejver

Ta muzika je zaista katastrofa.