Nova serija „Grudi“ od 9. marta na RTS-u

Od 9. marta, subotom od 21 na Prvom programu prikazujemo novu seriju „Grudi“. Svaka epizoda je posvećena jednom od glavnih likova, a centralna tema je borba sa rakom.

Serija Grudi je priča o prijateljstvu i plemenitosti iako se bavi jednom vrlo teškom temom, naglašava glumica Nada Šargin, koja u ovoj seriji igra jednu od glavnih uloga.

„Jedna od junakinja je bolesna, ali u seriji dominiraju humor i toplina, nema zakucavanja u mraku“, ističe poznata glumica gostujući u Jutarnjem programu.

U seriju je uključen i dokumentarni deo u vidu intervjua sa ljudima različitih profesija koji govore o položaju žene u Crnoj Gori i koji govore o bolesti koja je zadesila njih ili njima bliske ljude. Svi sagovornici su bili vrlo otvoreni i bili su spremni da iznesu neka svoja najintimnija osećanja i razmišljanja.

„Pribojavala sam se tog dokumentarnog dela, da ne pojede jedno drugo, međutim, ne. Pošto će serija biti pretočena i u film, rekla sam rediteljki da bih volela da ti dokumentarni delovi ostanu i u njemu“, dodaje Nada Šargin.

Serija Grudi se nadovezuje i na kampanju koju je vodio i RTS „Rak je izlečiv“. Zato je to još jedan doprinos u podizanju svesti o potrebi prevencije raka dojke.

„Mogu i za sebe da kažem, iako mislim da idem redovno, kada pogledam prethodne rezultate shvatim da je prošlo mnogo više vremena no što bi smelo. Mora se izgraditi odgovornost i disciplina prema sebi“, naglašava poznata glumica.

Imamo u domovima zdravlja odlične doktore i odlične aparate za dijagnostiku. Samo ultrazvuk može dosta toga da pokaže. Većina domova zdravlja ima i mamograf, te ako nam je već data prilika, nema potrebe da je ne iskoristimo, zaključuje Nada Šargin na kraju gostovanja u Jutarnjem programu.

 

broj komentara 0 pošalji komentar