Mini-serija „Grudi“ od večeras na RTS-u

Prva od četiri epizode mini-serije, „Grudi“ na Prvom programu RTS-a emituje se od 21 čas. Tema je teška borba protiv raka dojke, ipak serija je i zabavna i edukativna jer ukazuje na vrline i mane savremenog života – potragu za afirmacijom, prijateljstvo, generacijske sukobe i želju za boljim životom.

Igrano-dokumentarna mini-serija Grudi nastala je u koprodukciji Radio-televizije Crne Gore i producentske kuće „Meander film“. Seriju je, po scenariju Marije Perović i Vladislave Vojinović, režirala Marija Perović.

Jedna od ključnih tema serije je borba protiv raka dojke. Osnovni pokretač serije je generacijsko, gimnazijsko prijateljstvo, a dramski razlog bolest, tako da serija osim dramskog, umetničkog, humorističkog, melodramskog ima i edukativni značaj, jer skreće pažnju na vrline i mane savremenog društva – tempo života, trka za afirmisanjem, opstanak, prijateljstvo, podrška, generacijski sukob i želja za boljim životom.

Uloge tumače Dubravka Drakić, Nada Šargin, Marija Škaričić, Vojin Ćetković, Mira Banjac, Peđa Bjelac, Jelena Đukić, Danilo Lončarević, Branimir Popović, Aleksandar Đurica i drugi.

broj komentara 0 pošalji komentar