Viktor Savić: Zvali su mene na razgovor, a ulogu dali mom ocu

Jovan Savić i Viktor Savić – otac i sin, muzičar i glumac, prvi put su zajedno učestvovali u snimanju jednog televizijskog formata. Reč je o novoj seriji RTS-a „Pet“.

Bluz muzičar Jovan Savić, otkrio je, gostujući u Beogradskoj hronici, da je ulogu u seriji Pet dobio zahvaljujući Jutarnjem programu.

„RTS je u stvari bio spona između mene i Balše Đoga, reditelja. Video me je, i preko Viktora preneo želju da i ja igram u toj seriji“, objasnio je Jovan Savić.

„Meni je bilo čudno. Zvali su me, ekipa i reditelj, na razgovor, i pričali su mi pola sata o tome ko je glavna glumica i kako postoji lik u seriji koji ima 65 godina. Ništa mi nije bilo jasno – niti sam žensko, niti imam 65 godina. Onda mi je reditelj rekao da želi da Jovan igra u seriji i pokazao mi sliku iz Jutarnjeg programa RTS-a gde je video mog oca da gostuje. Slučajno je došlo do toga da je to moj tata. Onda je posle napisao ulogu za mene“, rekao je Viktor Savić.

Jovan Savić, njegov otac, inače je bluz pevač i osnivač grupe „Zona B“.

„Sada kada sam u penziji napravio sam 'Radio bluz bend' i sviramo po klubovima. A u vezi sa mojim susretom sa rediteljem preko RTS-a, bila je u pitanju najava koncerta Stari rok majstori u teatru „Zvezdara“, gde sam učestvovao.

Viktor smatra da se njegov otac odlično pokazao kao glumac. Kaže da su i komentari prijatelja odlični.

„Prolazili smo naravno zajedno kroz tekst. On je to bubao, a ja sam mu rekao da s tim mora da prekine, i da ne treba da pravi neki lik od sebe, već da sve prilagodi svom govoru. Onda je on to učinio i oprirodio je svaku svoju rečenicu“, kaže Viktor.

Uspeh „Teatra na brdu“ 

Mlađi Savić, u seriji Pet, igra pripadnika Protivterorističkih jedinica koji radi na aerodromu. „Moj lik ulazi u jednu priču koju remeti, a pola glavnih likova u seriji ne zna ni ko sam ja niti ćemo se sresti. Ja u stvari rešavam jedan svoj privatni problem preko njihovih leđa“, tajnovit je Viktor.

Kada je reč o njegovim ostalim aktivnostima, rado pominje „Teatar na brdu“.

„'Teatar na brdu' je uhvatio zalet, teško je ostati na površini i održati sve to, ali nama trenutno, kako izađe repertoar – momentalno se rasproda. To je skoro 500 mesta u novom teatru. Tek sada vidimo da su ljudi čekali pozorište na Čukarici“, rekao je Viktor i dodao da je, iako njegov otac sebe ne smatra glumcem, uvek bio veća zvezda od njega.

„Odigrao sam tu ulogu koja mi je legla, postoji čak neka sličnost između mene i tog lika, negde daleko, ali nisam baš siguran da mogu da se nazovem glumcem. Mi naturščici smo tu kao ispomoć i nove face u tom svetu, kao osveženje" rekao je Jovan Savić. 

Da je takva vrsta osveženja poželjna, složio se i Viktor.

broj komentara 1 pošalji komentar
(utorak, 12. mar 2019, 20:06) - anonymous [neregistrovani]

Otac i Sin.

Milina za gledanje.