Izložba Sukija Medenčevića otvorena u Jugoslovenskoj kinoteci

„Prozori u svet, prozori u dušu“ – izložba fotografija Sukija Medenčevića, otvorena je u foajeu Jugoslovenske kinoteke. Izložba je deo Internacionalne skupštine Federacije direktora fotografije, koja se u Beogradu održava do 17. marta.

Suki Medenčević je studirao na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, nakon čega je nastavio studije filmske kamere u čuvenoj praškoj Filmskoj školi.

Posle prvog igranog filma, snimljenog 1994. godine, nastavlja sa radom u holivudskoj filmskoj industriji na više od 15 televizijskih filmova, kao i brojnim reklamama.

Radio je na nekoliko dokumentarnih filmova za kompanije "ILM", "Pixar", "Hearst Corporation", a trenutno završava film History of imagineering za studio „Dizni“.

Medenčević kaže da izložene fotografije predstavljaju presek njegovih radova u protekle tri godine.

„Reč je o kompilaciji ciklusa koje sam kao direktor fotografije prolazio radeći na različitim projektima. Obilazio sam svet i na različitim lokacijama fotografisao različite prizore. Svi ti prizori bi bili deo nekog filma koji zapravo nikada nisam uspeo da snimim“, kaže Medenčević.

Izložba „Prozori u svet, prozori dušu“ nedavno je doživela veliki uspeh u Los Anđelesu, a beogradska publika moći će da je vidi do 28. marta u u foajeu Jugoslovenske kinoteke.

broj komentara 0 pošalji komentar