Počela druga faza snimanja RTS-ovog filma „O životu i o smrti“

Nastavlja se snimanje TV filma „O životu i o smrti“ u produkciji Redakcije dramskog i domaćeg serijskog programa RTS-a. Rađen je prema scenariju Predraga Perišića, u režiji Predraga Velinovića, zasnovan na tragičnom događaju, bombardovanju zgrade Radio-televizije Srbije u aprilu 1999. godine. Film će premijerno biti prikazan 23. aprila.

Ovih dana završena je prva faza snimanja filma O životu i o smrti. Film se snima povodom obeležavanja 20. godišnjice bombardovanja zgrade televizije kada je poginulo 16 naših kolega. Iako zasnovan na istinitom događaju, O životu i o smrti je umetnički uobličeno svedočanstvo o tragediji nad kojom dve decenije stoji pitanje: Zašto?

Ekipa je do sada završila rad na tri priče jer nisu zavisile od eksterijera, a dve koje se dešavaju napolju morale su da sačekaju lepše vreme. 

„Pripremamo se, ulazimo u noć, potrebna nam je noć za snimanje“, rekao je glumac Nebojša Milovanović dodajući da je reč o pet nepovezanih priča o ljudima koji neznajući da su to poslednji trenuci njihovih života ispričaju bliskim ljudima neke stvari koje nikada nisu rekli do tada.

U formi omnibusa prepliću se priča junaka čije se životne putanje spletom okolnosti ukrštaju u noći 23. aprila 1999. godine.

Uloge tumače i Dragan Petrović Pele, Dara Džokić, Nada Šargin, Milutin Milošević,Jasna Đuričić, Danijela Kuzmanović, Strahinja Blažić, Milica Sužnjević, Nataša Perić i Pavle Mensur.

broj komentara 0 pošalji komentar