„Balkanska međa“ rasplakala moskovsku publiku

Film „Balkanska međa“, koji će beogradska publika videti u utorak, 19. marta u Centru „Sava“ i odmah nakon toga u bioskopima, sinoć je premijerno prikazan u Moskvi. Na svečanoj premijeri bilo je više od 2.000 gledalaca u dve pune dvorane.

Glavni glumac i koproducent filma „Balkanska međa“, Miloš Biković, koji se u društvu brojne glumačke ekipe iz Srbije poklonio moskovskoj publici, kaže da je premijera prošla fantastično i da su gledaoci izlazili uplakani iz sale.

Svečanoj premijeri prisustvovale su brojne ličnosti iz javnog i političkog života Rusije, predvođene ministrom kulture Vladimirom Medinskim, glumcem Sergejem Bezrukovim, kao i Jurijskepajev Kurovim, učesnikom u akciji na aerodomu Slatina, 1999. godine u Prištini, kojom se film bavi.

„Ruski mediji pišu pozitivno o filmu i prognoze o gledanosti su najbolje. Prodata su filmska prava u čak 35 zemalja“, otkriva Biković, koji je zadovoljan prvim reakcijama publike.

„Realan utisak da im se film veoma dopao je taj što su prepoznali snažnu emotivnu poruku koju nosi“, dodao je poznati glumac.

Biković otkiva da mu je drago i što će upravo ovim filmom, koji je dobar primer koprodukcije, naši glumci otvoriti sebi vrata u Rusiji.

broj komentara 3 pošalji komentar
(subota, 16. mar 2019, 07:05) - nb [neregistrovani]

Jesu li Rusi zauzeli aerodrom, ili...

...su mu ga Srbi predali? Sta je istorijski tacno? A sta o tome kaze film?

(petak, 15. mar 2019, 18:09) - Огњен [neregistrovani]

Честитам!

Надам се да је филм стварно добар и да заслужује светску славу.

(petak, 15. mar 2019, 16:37) - anonymous [neregistrovani]

Bravo!!

Sve cestitke ekipi filma sa zeljom za jos veci uspeh.