Zahuktava se borba za zavičaj

I džipove i kvadove i čamce... sve to i svuda po Srbiji snimaju i prikazuju nedeljom Slobodan Šarenac i Miki Perić u šou-programu „Igraj za zavičaj“.

Utisak posle emitovanja prve emisije je da je u pitanju sadržajniji i komplikovaniji kviz od onih na koje smo navikli.

Govoreći o prvim utiscima, voditelj Slobodan Šarenac ističe da je Igraj za zavičaj teško nazvati kvizom već da je to takmičarski šou-program: „Imate i ples i zabavu, Mikijeve priloge, razna pitanja. Da li je teško ili nije, ostaje da se vidi, ali nadamo se da je dobro što publkika učestvuje“.

Više od milion gledalaca pratilo je prvu emisiju kviza. „Narod u Srbiji voli da gleda kvizove. To je takmičenje gradova i ljudi vole da vide svoje komšije i prijatelje“, objašnjava Šarenac.

Miki Perić kaže da je uživao putujući po Srbiji, upoznajući ljude širom zemlje. „Obišao sam gradove u koje me put ne bi naveo. Upoznao te divne ljude“, priča Miki. „Bio je u 24 grada, napravio 48 priloga, snimio, izmontirao“, dodaje Šarenac.

Najjači utisak i adut ovog šou-programa su, naglašava Šarenac, takmičari: „To su genijalci, ali nije im lako u studiju, nikom ko možda prvi put dolazi. Neki od njih igraju kvizove, neki su ispali iako su bili favoriti, nisu se snašli, trema je uradila svoje. Mnogi od njih su ispali iako smo mislili da će proći ili možda biti i pobednici“.

Protiv treme takmičara domaćin kviza borio se pričajući viceve. „Pričao sam nekoliko dana isti vic da ih opustim i to vrlo glup vic. Jedino mi je Miki aplaudirao“, žali se domaćin kviza.

Kviz Igraj za zavičaj ima i humanitarni karakter.

„Pobednik može da osvoji dva miliona dinara, što za kviz nije mala svota u Srbiji. U svakoj emisiji ko pobedi osvaja 100.000 dinara i odlučuje kome će da dodeli u svom gradu i tu su naši takmičari pokazali humanost, što je mnbogo dobra strana“, zaključio je Šarenac.

U drugoj emisiji kviza, koji je na Prvom programu RTS-a sutra u 21 čas, za svoj zavičaj igraju takmičari iz Vranja, Novog Sada, Sombora i Užica.

broj komentara 0 pošalji komentar