„Osvetnici“ ruše sve rekorde

„Marvelov“ najnoviji blokbaster, „Osvetnici: Kraj igre“, zasenio je konkurenciju brojnim rekordima u gledanosti i zaradi samo nekoliko dana nakon premijere.

Kako je saopštila kompanija „Volt Dizni“, film je za dva dana prikazivanja samo u Americi zaradio 156,7 miliona dolara, nadmašujući tako ubedljivo prethodne rekordere Ratovi zvezda: Buđenje sile sa 119 miliona dolara (2015) i Osvetnici: Rat beskraja sa 106 miliona (2018).

I na globalnom filmskom tržištu, kako je preneo AP, najnoviji „Marvel“ ostvario je rekord u zaradi s najplodonosnijim premijernim vikendom, odnosno zaradom od 644 miliona američkih dolara i tako nadmašio prethodne Osvetnike, koji su inkasirali 641 milion dolara.

Kraj igre je veliko finale priče iz „Marvelovog“ sveta superheroja, koja je počela sa Ajronmenom 2008. godine.

Kritičari hvale tročasovni film kao „superspektakl“ i dostojni završetak popularne franšize.

Posle napetog završetka filma Osvetnici: Rat beskraja, u kojem gospodar galaksije Tanos polovinu života na zemlji pretvara u prah, drugi deo Osvetnici: Kraj igre je poslednje poglavlje franšize, koje povezuje sve superheroje „Marvelovog“ univerzuma u konačnoj bici protiv svemoćnog Titana.

broj komentara 5 pošalji komentar
(utorak, 30. apr 2019, 07:13) - Saša [neregistrovani]

...

Veliko razočaranje, realno film nije trebalo da traje više od sat ipo, udavise sa patetikom, plakanjem...

(nedelja, 28. apr 2019, 17:12) - anonymous [neregistrovani]

Филм је патетичан

Ово кажем као љубитељ жанра! Филм је патетичан, досадан и пун политичке коректности. Једном речију драго ми је да је готово. Право разочарање!

(nedelja, 28. apr 2019, 16:09) - anonymous [neregistrovani]

Retko glup i loš film

Prethodni film je bio iznenađujuće dobro urađen. Ovaj je katastrofa. Dva i po sata ama baš ničega, čak i bez likova, da bi onda sve pare potrošili na potpuno nebuloznih desetak minuta na kraju koji je opet odrađen jako, jako loše.

(nedelja, 28. apr 2019, 15:18) - anonymous018 [neregistrovani]

I vredi

za ljude koji prate MCU, film je nesto sto smo svi cekali i bolje od toga.

(nedelja, 28. apr 2019, 13:41) - anonymous [neregistrovani]

Zavrsetak?

Sve sto pravi pare Dizniju nema zavrsetak...