„Uništiteljka“ od 2. maja na redovnom bioskopskom repertoaru

Sa Festa u redovnu bioskopsku distribuciju 2. maja dolazi još jedan filmski hit – „Uništiteljka“ sa Nikol Kidman u glavnoj ulozi.

Uništiteljka je u svojoj srži film o suočavanju sa sopstvenim greškama i donošenju hrabrih odluka preuzimanjem odgovornosti za učinjene postupke.

U novom kriminalističkom trileru Karin Kusame, jedna obeležena novčanicau pokreće iskusnu detektivku policije Los Anđelesa, Erin Bel, koju tumači Nikol Kidman, na opasno putovanje u potragu za ubicom i vođom bande.

Susret sa članovima bande, kojoj je i sama nekada pripadala kao agent FBI-a na tajnom zadataku, a koji se katastrofalno završio, podsetiće je na teške emocionalne i fizičke traume koje je preživela. Posebno bolne su uspomene na Krisa, koga tumači Sebastijan Sten, partnera iz FBI-a sa kojim je imala strasnu romansu.

„Uništiteljka ima za cilj da otkrije sve vrste prvobitnih 'uništitelja' - novca, pohlepe, gladi - ali će, takođe, otkriti podmukle elemente sećanja, poricanja i neumoljivu prolaznost vremena. Dok se destruktivni društveni impulsi čine da su dostigli vrhunac apokalipse, neobična volja pojedinca da sabotira samog sebe je ono što smatram privlačnim i ljudskim za istraživanje.

Kao svedoci samouništenja Erin Bel, prisiljeni smo da se suočimo sa našim ličnim ‘uništiteljima'. Na samom kraju ona plaća užasnu cenu za svoje iskupljenje, ali ga bar pronalazi. Publika doživljava spiralu žaljenja i srama, koji daje snagu njenoj odiseji povratka u prošlost, ali i svedoči herojskom putovanju moralno kompromitovanog lika, žene koja na kraju odlučuje da ispravi pogrešno po svaku cenu“, naglašava rediteljka filma, Karin Kusama, poznata po filmovima Poziv, Eon Fluks i Bokserka.

broj komentara 0 pošalji komentar