U petoj sezoni, „Vojna akademija“ će biti „uvojničenija“

Ministarstvo odbrane i Radio-televizija Srbije potpisali su ugovor o zajedničkoj realizaciji projekta i nastavku snimanja pete sezone popularne igrane serije „Vojna akademija“.

Prva klapa snimanja novih deset epizoda zakazana je za 14. maj.

„Ovo je serija koja je značajna za RTS, mi ovu seriju smatramo kao deo našeg društveno-odgovornog posla i društveno-odgovornog ponašanja. Očekujem da će i ovaj, peti nastavak serijala, biti gledan kao i svi oni prethodni, i da će imati najveću gledanost upravo kod publike od 13 do 20 i nešto godina, jer suštinski njima i jeste namenjena ta serija", rekao je generalni direktor RTS-a Dragan Bujošević.

„Serijom se promovišu pozitivne vrednosti pre sveta, a to su vernost otadžbini, to je hrabrost, čovečnost, drugarstvo, solidarnost. Mislim da će ovaj serijal biti uzbudljiviji čak od prethodna četiri, jer ćemo videti u njemu dramatizaciju izvršenja nekih specijalnih vojničkih zadataka i ovaj serijal će biti uvojničeniji nego prethodna četiri, a to će biti samo dodatni kvalitet", izjavio je pukovnik Mihailo Zogović.

Ističući zadovoljstvo zbog uspešne saradnje na snimanju serije Vojna akademija, koja između Ministarstva odbrane, RTS-a i produkcijske kuće „Nira pro" traje već osam godina, pukovnik Zogović se osvrnuo na temelje dobre saradnje, pre svega sa RTS-om, kako na informativnom i edukativnom, tako i na zabavnom planu.

Prema njegovim rečima, o tome najbolje svedoči rekordna gledanost svih zajedničkih projekata ovih institucija.

Za peti serijal Vojne akademije, pukovnik Zogović kaže da će biti „uvojničeniji“ od prethodna četiri, što će doprineti dodatnom kvalitetu.

broj komentara 4 pošalji komentar
(utorak, 27. avg 2019, 23:03) - Ester [neregistrovani]

Bravo

Svaka čast za nastavak vojne akademije. Bilo bi lepo da ima bar 20 sezona a možda i više. Samo mi je žao što niste vratili Bisu i Lakija ali nadam se da ćete u nekoj sezoni i njih vratiti. Mnogo nas bi volelo saznati šta se desilo sa njima...

(subota, 01. jun 2019, 13:29) - anonymous [neregistrovani]

Bravo za seriju

Mnogo mi je drago sto se snima nastavak. Neka tako bude i ubuduce. Serija je za svaku pohvalu. Nemojte prekidati snimanje. Hocemo jos, hocemo jos ......

(utorak, 07. maj 2019, 09:09) - anonymous [neregistrovani]

A i krajnje je vreme došlo da bude Uvojničena!

Čisto da se ispoštuje naslov Vojna.
Ovo do sada je bilo dobro, prva i druga serija super! Samo što naslov Vojna nije baš bio prikladan, više bi odgovaralo Ljubavna Akademija.
Predpostavljam da su roditelji ubeđivali decu da upišu Vojnu akademiju više sa motivacijom Daj pre će da se uda/oženi!

(utorak, 07. maj 2019, 08:59) - anonymous [neregistrovani]

Serija

"Vojnici" iz vremena kada je Djordje Balasevic sluzio vojni rok,to je bilo uzivanje gledati,smejati se povremenim "iskakanjima" iz okvira ondasnjeg PS-a ili pravila sluzbe,ali je serija,bar za mene vrh."Vojna Akademija"moze da prodje danasnjim generacijama,jer vise se ne sluzi vojni rok,tako da neko ko gleda seriju nema "materijal" za poredjenje.I moram da pohvalim danasnje devojke,jer imaju vise petlje od ovih danasnjih "muskaraca",vise njih sluzi dobrovoljno vojni rok.Svaka cast devojke!