Studentski filmovi u Kombank dvorani

Nova generacija studenata režije Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu predstaviće večeras svoje filmove pred beogradskom publikom. Početak projekcije je u 20 časova i 30 minuta u Kombank dvorani a ulaz je besplatan.

Oni su generacija čije ideje i talenat možemo da gledamo u vidu kratkog filma. Za svoja ostvarenja već dobijaju pohvale na fakultetu, ali i van njega, a o tome govori i brojnost publike na njihovoj prvoj projekciji.

„Sedam jako različitih filmova, veoma entuzijastičnih, veoma ambicioznih, po temama različitih, tako da za svakoga ima po nešto. Od komedije, ljubavno socijalne drame. Žanrovi su različiti kao i teme. Bili smo vođeni time, rekao nam je jedan profesor tako, da treba da punimo sale, tako da mislim da smo poslušali i da nismo razočarali profesora, a i publiku“rekla je Doroteja Kovačević, studentkinja Fakulteta dramskih umetnosti.

„Početna ideja filma je bila šta bi bilo kada bi dva idiota počela da pljačkaju trećeg idiota, naravno bilo bi smešno, desile bi se razne neplanirane stvari“, rekao je David Jovanović, student Fakulteta dramskih umetnosti.

Ceo film je smešten u jednoj sobi, i sad taj muškarac proživljava krizu srednjih godina, suočava se sa raskidom sa svojom mlađom devojkom.

„Inspiracija za film je došla iz jedne emisije gde je stariji gospodin bio ubeđen da sve zna i kritikovao je stariju generaciju. Želeo sam da se pozabavim tim frustracijama koje muškarac tog doba proživljava i zašto je toliko nezadovoljan mladima“, napomenuo je Siniša Cvetić, student Fakulteta dramskih umetnosti.

broj komentara 0 pošalji komentar