Savo Tufegčić: Šta staviš u glavu možeš i da dobiješ

Reditelj Savo Tufegdžić rođen je u Južnoafričkoj republici, a prvi put je u Srbiju došao pre desetak godina. Autor je niza dokumentarnih i igranih filmova, inspirisanih rodnim krajem, a film „Svetci,Savo i Srbija“ biće premijerno prikazan na „Beldoksu“.

Reditelj od 2010.godine Srbiju redovno posećuje, upoznaje svoj narod i obilazi znamenitosti.

Snimio je film Svetci Savo i Srbija koji će biti prikazan na Beldoksu.
„Film je priča o familiji, o prezimenu, pokušao sam da razumem sebe, kroz poznavanje familije. Jedan deo filma je o tome, a drugi deo priče je o Srbiji“, rekao je reditelj.

Počeo sam da dolazim u Srbiju i nisam znao šta me ovde čeka, nisam znao da pričam srpski, obilazio sam Srbiju i gledao kako narod živi“, napominje reditelj.

Zanimao se za film i pozorište od rane mladosti, a sa 23 godine vodio je teatarsku kompaniju „Crno sunce“ u Johanesburgu. Pisao je predstave i drame, koje je i režirao.

Režirao je pozorišne predsave, dokumentarne i igrane filmove, koji obrađuju borbu protiv aparthejda.

Praveći paralelu između života u Srbiji i Južnoafričkoj republici kaže:  „Živim u Kejptaunu, najlepšem mestu na svetu, ali život u Srbiji je bolji. Puno naroda u Srbiji ne razume jednu stvar, to je sloboda. Život je lep i šta staviš u glavu, možeš da dobiješ“, rekao jereditelj Savo Tufegčić.

broj komentara 0 pošalji komentar