Radovan Vujović, od vojnika do inspektora

Glumac Radovan Vujović ima 34 godine i iza sebe dve godišnje nagrade Jugoslovenskog dramskog pozorišta, nagradu za najboljeg mladog glumca, „Car Konstantin“ u Nišu, i jednu za lepotu govora. Angažovan je u serijama RTS-a „Pet“, „Koreni“, „Kralj Petar Prvi“, „Vojna akademija“.

Gostujući u Beogradskoj hronici, Vujović je rekao da se, imajući u vidu raznolikost likova koje tumači, trudi da to bogatstvo karaktera što vernije prikaže.

„Trudio sam se da u svakoj ulozi nađem nešto drugačije, neku crtu karaktera koja je baš specifična za taj lik. Ne bi trebalo da budu slični neki moderni inspektor i vojnik iz rata“, rekao je Vujović.

Dodaje da je možda veći izazov igrati savremene likove jer, kako kaže, svi mogu da provere „da li to valja ili ne“.

„Meni lično je teže to savremeno, ne znam zašto... Nekako kad su te rečenice obične, koje mi izgovaramo svaki dan, teže je negde tu provući tu glumu“, iskren je glumac.

Vujović kaže da nema odgovor na pitanje izbora kada je reč o pozorištu, seriji ili filmu.

„To je teško pitanje na koje nemam odgovor. Gluma pred kamerom i u pozorištu su za mene dve potpuno različite discipline koje zahtevaju različita glumačka sredstva. Potpuno je drugačije. Pozorište je stvar trenutka, gde vi izađete, u tom trenutku se dešava živa stvar, predstava, saradnja sa publikom, sa kolegama, neka energija tu kruži i to je jedan, da kažem, sprint od dva sata. A snimanje je opet maraton. Tu treba iz dana u dan dolaziti, da budete koncentrisani u pravom trenutku kada se snima scena ili kadar, sredstva su drukčija, glumi se pred kamerom, sve je intimnije“, objasnio je Vujović.

broj komentara 0 pošalji komentar