Uz „Kralja Petra“, bili smo uz neustrašive i poštene pretke

Emitovanjem poslednje epizode, kroz priče o stradanju i herojstvu srpskog naroda, završena je serija „Kralj Petar Prvi“.

Svedočenje o Kraljevini Srbiji u periodu vladavine Kralja Petra Prvog sve do Albanske golgote i iskrcavanja na Krf – poslednjih deset nedelja, najmlađi su učili, stariji se podsećali. I to u velikom broju.

„Ona je najgledanija od svih serija kako kažu statistike. Gledaju je i roditelji i mladi, ali ne oni od 20 do 25 godina, nego mladi od 10 do 12 godina. Zato mislim da smo stvarno pobedili. Pobedili smo jer su ti mladi ljudi mogli da vide svoje pretke kako su hrabri, pošteni, kako su moralni, kako su neustrašivi. I mogu sa pravom da kažu, eto to su naši preci, to je naša istorija“, rekao je glumac i producent serije Lazar Ristovski.

Serija je snimana 107 dana. Učestvovalo je 100 glumaca i 7.000 statista.

„Život kralja Petra i taj istorijski period sada je inspiracija nekim drugim ljudima, mladima koji su gledali seriju i koji su dobili želju da istraže o tim ljudima. U poslednjoj epizodi je možda i najtragičniji deo te Albanske golgote“, kaže reditelj serije Petar Ristovski.

Za Lazarom Ristovskim je i sedmogodišnja priprema projekta „Kralj Petar Prvi“ ali i tumačenje lika voljenog kralja, Kralja Oslobodioca.

broj komentara 3 pošalji komentar
(četvrtak, 23. maj 2019, 09:44) - anonymous [neregistrovani]

Свака част свакоме

Али мени се серија није претерано свидела! Много поетике и патетике, уз обиље претенциопзних акционих сцена.

(ponedeljak, 20. maj 2019, 12:40) - anonymous [neregistrovani]

I ona je heroj bila...

Postena i neustrasiva. Sa vama i sa herojskim pretcima.
Na dan smrti svoje i umiranja.
Hrabro i ponosno je molila..
Da nam bude slobodna i postena Srbija..

(ponedeljak, 20. maj 2019, 09:49) - anonymous [neregistrovani]

heroji

Serija je odradjena vrhunski!Na žalost,pojedine scene je teško bilo gledati,a ne zaplakati.Večna slava našim precima koji su se borili junački.