Završava se prva sezona serije „Moja generacija Z“

Od marta, mlada publika učestvovala je u dogodovštinama junaka serije Radio-televizije Srbije i „Original filma“ „Moja generacija Z“. Poslednja, 44. epizoda priče o životu beogradskih gimnazijalaca „Ekskurzija“ emituje se večeras od 22 časa na Prvom programu.

Prethodna dva i po meseca bolje smo upoznali postmilenijalce, digitalnu generaciju u uverljivom tumačenju sjajne mlade glumačke ekipe.

„Svakog od nas u svakom smislu promenila je ova serija. Mislim da je bitno da se zna da smo svi mi jednako tako krhki i emotivni, u ovom našem periodu života bez obzira na to što dosta vremena provodimo i online i što se dopisujemo“, kaže glumica Isidora Građanin.

Njen kolega Nemanja Rafailović koji tumači ulogu Vase, ističe da je u pitanju prvi profesionalni projekat koji je radio kao student: „Kroz tri meseca rada sam se upoznao sa ovim poslom i mogu reći da je bilo divno iskustvo“.

Rad sa mladim glumcima, i samim postmilenijalcima, zanimljivo je iskustvo i za starije kolege.

Ivana Šćepanović, koja igra Vasinu mamu, ima dete koje još nije u uzrastu junaka serije. „Meni je to nekako uvid šta će doći, kao neki mali priručnik“, naglašava Ivana.

„Pratite sopstveni razvoj od toga kada ste bili generacija zed, do sada kada gledate i podižete generaciju zed“, objašnjav glumac Darko Tomović, u seriji Vasin tata.

Kreatorski tim serije nastojao je da što objektivnije prikaže život današnjih tinejdžera.

Reditelj serije Branko Vučić otrkiva da je ideja bila da naprave jednu omladinsku seriju koja će biti gledana i od strane mlađih i od strane starijih. „Ona je negde uspela da okupi u suštini porodicu i da postane porodična serija“, zaključio je Vučić.

Mlada publika odrastala je uz junake, svoje vršnjake, ali i promišljala sopstvene poglede na svet. U pripremi je druga sezona serijala.

broj komentara 4 pošalji komentar
(sreda, 29. maj 2019, 17:36) - anonymous [neregistrovani]

❤️

kad počinje druga sezonaaaa?

(ponedeljak, 27. maj 2019, 01:16) - anonymous [neregistrovani]

kada pocinje nova sezona

kada krece novaa sezonaa moje generacije

(subota, 25. maj 2019, 14:32) - Andjelija [neregistrovani]

Moja generacija z

Moja generacija z mi je omiljena serja super je gledala sam sve epizode jedva cekam drugu sezonu ❤

(utorak, 21. maj 2019, 11:16) - milica zar [neregistrovani]

Bice i druga sezonaa, supeer

Serija je odlicna, svaka cast glumcima. Tako su dobro odglumeli da sam odusevljena.

Jedva cekam drugu sezonu