Svetska premijera Tarantinovog „Bilo jednom… u Holivudu“

Dugo očekivani film „Bilo jednom... u Holivudu“, Kventina Tarantina, imao je premijeru na Filmskom festivalu u Kanu.

Nekolicina odabranih imali su priliku da prvi pogledaju Tarantinov deveti film o kojem se već dugo priča, preneo „Kon film“.

Da je reč o posebnom filmskom iznenađenju ovog nenadmašnog reditelja vidi se i po sprečavanju curenja bilo kakvih informacija o filmu, osim onih koje sama ekipa filma plasira.

Projekcija premijere u Kanu je bila pod strogom kontrolom i sam Tarantino se obratio publici koja je gledala film i zamolio je da zadrži svoje utiske za sebe, kako ostalima ne bi pokvarili iznenađenje.

Radnja filma vraća gledaoce u šesdesete godine prošlog veka i prati glumca Rika Daltona, bivšu zvezdu jedne TV serije i njegovog kaskadera Klifa Buta na putu pronalaska svog mesta pod suncem u filmskoj industriji.

Njihovo putovanje odvija se na vrhuncu hipi ere, davne 1969. godine u Los Anđelesu. To je ujedno i vreme poslednjih trzaja zlatnog Holivuda.

Rik i Klif pokušavaju da se izbore za svoj uspeh u svetskoj prestonici filmske industrije koju više ne prepoznaju.

Tarantino je u svom najnovijem filmskom ostvarenju okupio najbolje glumce generacije. Uz Leonarda Dikaprija, Breda Pita i Margo Robi u filmu se pojavljuju i ostala velika holivudska imena kao što su dobitnik nagrade Oskar Al Paćino, Brus Dern, Tim Rot, Timoti Olifant, Kurt Rasel, Dakota Fening, Dejmijan Luis i mnogi drugi.

Ovo je ujedno i poslednja filmska uloga nedavno preminulog glumca Luka Perija.

Produkciju filma potpisuju David Hejman, Šenon Mekintoš i Kventin Tarantino, a izvršna producentkinja je Džordžija Kacandes.

Inače, Leonardo Dikaprio i Margo Robi zajedno su već glumili u filmu Vuk sa Volstrita, dok je ovo prvi filmski naslov u kojem će zajedno zaigrati Pit i Dikaprio čiju saradnju na filmu Tarantino je opisao kao najuzbudljiviji glumački tandem nakon Roberta Redforda i Pola Njumana.

Na repertoaru bioskopa u Srbiji novo ostvarenje Kventina Tarantina Bilo jednom... u Holivudu naći će se u avgustu.

broj komentara 0 pošalji komentar