Film i serija o Tesli, Rusi ulažu dva miliona evra

Glumac i producent Miloš Biković potpisao je u Sankt Peterburgu protokol o saradnji na projektu „Tesla“ sa ruskom Nacionalnom medijskom grupom, u prisustvu ministra spoljnih poslova Ivice Dačića.

Ta kompanija je spremna da uloži u film i seriju o Nikoli Tesli najmanje dva miliona evra. Ugovor je potpisan u okviru ekonomskog foruma SPIEF, sa ćerkom firmom ruske kompanije – STS televizijom, koja ima višemilionsku publiku, a poznata je po seriji Kuhinja, rekao je Biković novinarima.

Biković je podsetio da će se snimati serija i film o našem naučniku Nikoli Teslu i da je prošle godine taj projekat predstavljen u Kanu, kada ga je podržao i ministar Dačić.

„Sada smo otišli korak dalje i našli partnera u Rusiji koji je spreman da uloži najmanje dva miliona evra u taj projekat. Tako da mogu sa ponosom da kaže da smo uspeli da za jednu srpsku temu, kao što je život Nikole Tesle napravimo korak i animiramo strane kompanije da investiraju u našu kulturu“, rekao je Biković.

Biković kaže da će projekat „Tesla“ biti međunarodni, a ne samo za srpsko i rusko tržište, tako da će se raditi na engleskom jeziku.

„Da nas svet pamti kao zemlju koja je dala najvećeg, možda i prvog, IT stručnjaka u svetu, a ne na neki pogrešan način“, rekao je Biković.

Kaže da je projekat trenutno u fazi razrade, odnosno predprodukcije i da se traže autori koji su radili na top serijalima u velikim zapadanim produkcijama.

Cilj nam je da bude formatizovan za poznate platforme koje će postati naš partner, dodao je Biković.

Navodi da će razrada i pisanje projekta trajati najmanje godinu dana, a proizvodnja još toliko, tako da projekat neće biti predstavljen još dve godine.

broj komentara 6 pošalji komentar
(petak, 07. jun 2019, 20:39) - aca -advokat [neregistrovani]

@ Tezga

Tesla je Srbin, Licanin, rodjen u danasnjoj HR, ondasnjoj Austo-Ugarskoj. Koliko je ko proveo u nekoj drzavi je nevazno i nigde ne stoji u dokumentima. Pogledaj "Izvod iz maticne knjige rodjenih " i uveri se.

(petak, 07. jun 2019, 16:25) - anonymous [neregistrovani]

@rekao bih...

Ocigledno da ne znas zakone u US. Ako si radio u kompaniji i za vreme radnog vremena razvijao inovaciju, ona ne pripada tebi nego kompaniji, a ti si autor koji po pravilniku companije moze da te nagradi ili ne. Tako je i Tesla razvijao svoje izume ali ih je drugi finansirao pa i polagao pravo na deo izuma. Tvoj argument da je neko nezakonito prisvojio Teslina prava ne stoji. Ako je neka drzava regulisala autorska prava to je Amerika.

(petak, 07. jun 2019, 16:04) - Rajka [neregistrovani]

Milos

Bravo Milose, tako se svoja Zemlja i svoj Narod predstavlja. Veliki poduhvat za velikog Milosa. Sigurno ce dati avoj maksimum u tom projektu. Bravo Milose.

(petak, 07. jun 2019, 13:34) - anonymous [neregistrovani]

Proverite

Teslina firma, verovatno Westinghaus je tuzila Markonija i dobila proces.
Propaganda i dalje reklamira Markonijev Radio iako je proces izgubljen.
Americka Armija i Drzava su dobili
Markonija na sudu time sto su dokazali
da u njegovom patentu za Funkantene i Radiosaobracaj bilo ugradjeno 15
Teslinih izuma koji su u Americi vec bili
prijavljeni. Markoni je samo za antenske lizenze za morski saobracaj kasirao ogromne sume novca, da nije izgubio
ovaj proces postao bi neverovatno
bogat i to kradjom Teslinih izuma.

(petak, 07. jun 2019, 12:46) - anonymous [neregistrovani]

Tezga

O Tesli je snimljeno bezbroj igranih filmova i dokumentaraca. Srpska javnost skoro sve zna o Tesli i ne znam sta ima Bikovicev projekat da prikaza novo o Tesli osim da se uzmu pare. Tesla je vecinu svog najuspesnijeg dela zivota proveo u Americi gde ima i najvise materijala i lokacija za pravljenje njegove zivotne price. Nikako da srpski polticari i svi koji spominju Teslu da kazu da je Tesla u celom svom zivotu proveo bukvalno jedan dan u Srbiji u Beogradu. On je srbin po poreklu a sve ostalo iz njegovog zivota se vezuje za druge drzave.

(petak, 07. jun 2019, 12:32) - gastarbeiter GD [neregistrovani]

Rekao bih...

Bilo bi dobro da svet vidi kako su mladom srpskom genijalcu pokrali ideje u Americi posto nije imao para za sopstvenu laboratoriju. Mnogi njegovi izumi su pripisani drugima poput radija koji se donedavno vodio kao Markonijev. To rade i dan danas svima onima koji su daleko inteligentniji od njih a nisu na rukovodecim polozajima. Meni je licno menadzer u Amazonu /Graben/ Nemacka ukrao par kvalitetnih ideja i pripisao sebi.