Na trećem „Ravno Selo Film Festivalu“ – gosti iz Italije i Crne Gore

Treći „Ravno Selo Film Festival“ okupiće predstavnike filmske industrije, kako naše, tako i iz regiona. Na debitantski filmski festival, od 21 do 23. juna, stižu italijanski reditelj Paolo Zuka i glumac Jakopo Kulin, kao i crnogorski reditelj Andro Martinović.

Očekuje se da će na otvaranju biti više od 2.000 gledalaca uz specijalnog gosta Milana Marića, koji je ove godine „lice u fokusu“. 

Specijalni gosti festivala biće italijanski reditelj filma Čovek koji je kupio mesec – Paolo Zuka, i glumac Jakopo Kulin, kao i crnogorski reditelj Andro Martinović čiji će se film Između dana i noći takođe prikazati u takmičarskom programu.

Poslednje večeri festivala biće prikazane dve komedije, a ekipa filmova će pozdraviti publiku. Ispred filma Taksi bluz mladi glumac Todor Jovanović i njegove kolege Milena Predić i Aleksandar Meda Jovanović, reditelj Miroslav Stamatov i producent Marko Jocić, dok će se u ime filma Poslednji Srbin u Hrvatskoj publici pokloniti srpski producent filma, Miroslav Mogorović. 

U revijalnom programu i kao film otvaranja, 21. juna u 20 sati, biće prikazan debitantski film Petra Ristovskog Kralj Petar Prvi, a ekipa filma predvođena rediteljem i glavnim glumcima Lazarom Ristovskim uz Milana Kolaka i Rašu Vujovića, pozdraviće publiku nakon projekcije.

Projekcija će uslediti nakon svečanog otvaranja u kojem će poznate ličnosti izvesti čuvene numere iz domaćih i stranih filmova uz pratnju muzičara Novosadske filharmonije predvođene maestrom Mikicom Jevtovićem.

Druge i treće večeri festivala, 22. i 23. juna biće prikazana četiri filma u takmičarskoj konkurenciji.

Između dana i noći – 22. juna

Crnogorski film reditelja Andra Martinovića donosi nam tri priče o ocu i sinu u tri vremenska razdoblja: kraj Drugog svetskog rata, vreme pada Berlinskog zida i nakon raspada Jugoslavije. Glavne uloge u filmu tumače Lazar Ristovski, Tihomir Stanić, Srđan Grahovac, Marko Baćović, Jovan Krivokapić.

Čovek koji je kupio mesec – 22. juna

Italijanski film reditelja Paula Zuke, najgledanija je domaća komedija u italijanskim bioskopima u poslednjih pet godina. Ribar iz Sardinije obećao je mesec ženi koju voli, a Sardinjani uvek održe svoje obećanje. Glavni glumci su Đakopo Kulin, Stefano Frezi, Fračesco Panofino, Benito Urgu, Lazar Ristovski, Angela Molina.

Poslednji Srbin u Hrvatskoj - 23. juna

Urnebesna horor komedija reditelja Predraga Ličine vodi nas u budućnost u kojoj zagrebačkog bonvivana Miću i filmsku heroinu Franku zatiče zombi epidemija i vodi ih u avanturu punu ponekad smešnih, ponekad strašnih, a najčešće ludih situacija. Jedno je sigurno: sve su im prepreke izazov, a cilj je samo jedan: preživeti! Igraju: Krešimir Mikić, Hristina Popović, Tihana Lazović, Dado Ćosić, Bojan Navojec, Sergej Trifunović, Severina Kojić.

Taksi bluz – 23. juna

Romantična domaća komedija reditelja Miroslava Stamatova, čiji je glavni junak Marko (42), simpatični propali dramaturg koji godinama radi kao taksista i čije ćemo avanture pratiti tokom jedne urnebesne noći. Nasmejaće vas do suza: Andrija Milošević, Milena Predić, Todor Jovanović, Aleksandra Tomić, Nikola Đuričko, Boris Milivojević i mnogi drugi.

Kao i svake predhodne i ove godine festival se održava uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, Ministarstva kulture Republike Srbije i Grada Vrbasa.

broj komentara 0 pošalji komentar