Svečano otvoren treći „Ravno selo film festival“

Italijanski reditelj Paolo Zuka i glumac Jakopo Kulin svečano su otvorili Festival uz zvuke filmske muzike u pratnji Novosadske filharmonije

U vojvođanskom Ravnom Selu svečano je otvoren treći Film festival. Italijanski reditelj Paolo Zuka i glumac Jakopo Kulin pozdravili su goste i oko dve hiljade posetilaca. Gostima se na početku obratio Lazar Ristovski, inače Ravnoselac i osnivač festivala i najavio da je glavni projekat za izgradnju Doma kulture gotov.

„Cilj ovog festivala je bio obnavljanje izgorelog Doma kulture i meni je zadovoljstvo da najavim da su sredstva obezbeđena od strane Pokrajinskog sekretarijata za kulturu. Drago mi je što imamo tako mnogo gostiju iz inostranstva, jer ovo jeste međunarodni festival i hvala svima na podršci i zalaganju da napreduje iz godine u godinu“, istakao je poznati glumac.

Gostima je premijerno prikazana animacija Doma kulture po projektu arhitekata.

Među gostima, pored Milana Marića, lica u fokusu ove godine, bili su i gradonačelnici Novog Sada i Subotice, kao i gosti iz Italije, Kine i Danske. Kineska producentkinja Džan Ju Đa, na srpskom jeziku, pozdravila je goste i izrazila nadu da će se saradnja između naše dve zemlje ostvariti i u oblasti filma i televizije.

„Srećan sam što sam na ovom mladom Festivalu, posebno zato što sam i ja sam na početku karijere. Poručio bih mladim ljudima da se ne plaše da greše, ali da ne prestanu da sanjaju“, izrazio je svoje zadovoljstvo Milan Marić.

Predsednik Saveta Mesne zajednice Ravnog Sela, Zarija Lazović, je naveo da je ovaj Festival veliki događaj za Ravnoselce i koliko su svi ponosni na svoj festival i na Lazara Ristovskog.

Svečano otvaranje festivala pratio je i koncert filmske muzike, na kojem su novosadski filharmoničari predvođeni maestrom Mikicom Jevtićem, pratili Dušicu Novaković, glumicu Pozorišta na Terazijama, Mirnu Raduloviću, Kseniju Mijatović, Anu Stanić i Luku Maraša. Program je ispraćen ovacijama publike.

Program otvaranja vodili su glumci Lora Đurović i Milan Kolak. A otvaranje je režirao Đorđe Makarević.

U revijalnom programu i kao film otvaranja 21. juna prikazan je debitantski film Petra Ristovskog Kralj Petar Prvi, a ekipa filma predvođena rediteljem i glavnim glumcima pozdravila je publiku nakon projekcije.

Kao i svake predhodne i ove godine Festival se održava uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, Ministarstva kulture Republike Srbije, Grada Vrbasa i producentske kuće „Zilion film“.

broj komentara 0 pošalji komentar