Fali vam epska fantastika? Ne brinite, stiže „Veštac“

Sa krajem „Igre prestola“ ostala je rupa na televizijskom tržištu epske fantazije, koju „Netfliks“ gleda da popuni najesen sa prvom sezonom serije „Veštac“. Prvi trejler će uskoro izaći, a do njega bi vreme trebalo da prekrate tek objavljen poster i fotografije.

„Najgora čudovišta su ona koja sami stvorimo“, piše u zaglavlju postera sa Henrijem Kavilom kao Geraltom od Rivije, koji sa litice gleda u maglu.

Serija Veštac bazirana je na bestseler romanima Andžeja Sapkovskog, koji su stekli svetsku slavu, a po njima je napravljena i video-igra, koja je stekla izuzetan status u gejming zajednici.

Radnja romana je smeštena u alternativni srednjevekovni svet i prati Geralta od Rivije, lovca na čudovišta koji je prošao rigorozni režim veštaca.

Osim toga, da bi postao veštac morao je da preživi nekoliko namerno indukovanih mutacija, koje su svi vešci morali da prođu. Mutacije su mu donele brojne nadljudske osobine i pojačale čula.

Pošto je početne mutacije podneo bolje od većine, njegovi mentori su odlučili da ga podvrgnu dodatnim mutacijama, čime je još više unapredio svoje sposobnosti, ali je izgubio svu pigmentaciju, zbog čega je prozvan beli vuk.

Geralt je profesionalni lovac na čudovišta i luta kraljevstvima u potrazi za poslom.

Kavilu će se u seriji pridružiti Anja Čolatra kao čarobnica Jenefer i Freja Alan u ulozi princeze Ciri, što znači da će prva sezona pratiti radnju iz romana.

„Netfliks“ je potvrdio da će Veštac imati svoj panel na „Komik-konu“ u San Dijegu 19. jula. Mnogi veruju da će tada uz trejler biti obelodanjem i tačan početak emitovanja serije.

broj komentara 3 pošalji komentar
(utorak, 02. jul 2019, 18:18) - anonymous [neregistrovani]

Ko vam piše ove tekstove?

pa nisi samo ti u Srbiji i tvoja generacija kojoj god da pripadas ,ovo je za decu i mlade i one koji vole ovakav zanr,moj ujak recimo koji je 65 godiste voli ovakve stvari moj otac sa druge strane koji je 48 godiste za ovo bi galamio ceo dan,ja sa druge strane koji sam 72 godiste znam za ovo preko moje dece i jedva cekam da izadje.Gledaj ti sta volis i ne nameci drugima sta da vole jer druga generacija hoce nesto drugo trece .

(utorak, 02. jul 2019, 17:01) - anonymous [neregistrovani]

Jedva čekam.

Velika je praznina posle Igre prestola tako da se nadam da ce ovo buti prihvatljiva alternativa.Inače i knjige kao i igrice su jedne od najboljih ikada.

(utorak, 02. jul 2019, 13:35) - anonymous [neregistrovani]

Ko vam piše ove tekstove?

Zašto ne pišete o kulturnim događajima u Srbiji nego nas trujete sa ovim?