Turska nacionalna televizija snima u Beogradu

Ekipa Turske nacionalne radio–televizije TRT World ovih dana boravi u Beogradu kako bi snimila seriju priloga o kulturi našeg grada za popularnu emisiju "Showcase".

Gledaoci ovog programa biće u prilici da saznaju o bogatoj kolekciji Muzeja savremene umetnosti kao i kako teku pripreme za veliku izložbu Marine Abramovič koja će biti najznačajniji kulturni događaj u Beogradu u ovoj godini.

Čuće priču o našem najvećem naučniku Nikoli Tesli i blagu koje se čuva u Muzeju Nikole Tesle, zatim o konceptu nadavno održanog umetničkog festivala „Dev9t“ u Staroj ciglani, a uz slikovitu reportažu o beogradskoj uličnoj umetnosti i projektu Belgrade Street Art, tu je i priča o pokretu Partizanovih navijača GTR – Grobarski treš romantizam.
 
TRT World je prvi turski internacionalni kanal na engleskom jeziku koji je dostupan u više od 260 miliona domaćinstava i koji gleda oko 1,2 milijarde gledalaca u preko 190 zemalja širom sveta, među kojima je i rastući broj onlajn korisnika koji naprave stotine hiljada pregleda na internetu.

Emisija Showcase bavi se kulturom i umetnošću i porkiva čitav spektar tema: od muzeja, pozorišta, muzike, literature, preko arhitekture, mode i dizajna pa sve do istorijskog nasleđa i starih zanata.
 
Organizatori dolaska Turske nacionalne radio-televizije su Turistička organizacija Beograda i Turistička organizacija Srbije.

broj komentara 0 pošalji komentar