Pulski festival zatvara film „OLIVERovih 70“

Filmski festival u Puli održava se od 13. do 21. jula, a njegovo 66. izdanje biće u znaku biografija istorijskih ličnosti o kojima su snimljeni igrani filmovi.

Dokumentarni film o muzičkoj legendi Oliveru Dragojeviću „OLIVERovih 70 – Mala priča o velikom muzičaru i njegovom poslednjem koncertu“ premijerno će biti prikazan 21. jula, u pulskoj Areni, uoči prve godišnjice smrti.

Reditelji filma su Branko Drakulić i Lea Dekleva, a film je nastao iz materijala snimljenih uoči i tokom slavljeničkog koncerta u Zagrebu „OLIVERovih 70“ sa zagrebačkom filharmonijom.

Kroz film publiku vodi sam Oliver uz njegov dosad najintimniji intervju dok će njegovi saradnici približiti publici skromnog i jedinstvenog Olivera.

Tokom života, Oliver Dragojević je bio dodirljiv za svakog poklonika, otvoren za saradnju sa kolegama, uvek spreman za nove projekte.

U bogatoj 50-godišnjoj muzičkoj karijeri iza njega je 23 studijska albuma, brojne kompilacije, nagrade struke i publike kao i koncerti u najpoznatijim svetskim dvoranama, kao što su: njujorški Karnegi hol, londonski Rojal Albert hol, pariska Olimpija, Opera haus u Sydneju.

„Drago mi je da sam u životu imao priliku sarađivati sa Oliverom, žao mi je što nismo uspeli da napravimo više, pogotovo koncerte u Splitu, kojima se radovao. Pregledajući snimke shvatili smo da je i to malo materijala što imamo dragoceno, i da bi to trebalo prikazati Oliverovoj publici“, rekao je producent filma Neno Drobnjak.

Na zatvaranju Festivala biće prikazan dokumentarni film o Oliveru Dragojeviću, kao i snimak koncerta „OLIVERovih 70“, iz zagrebačke Arene, što je posebno iznenađenje.

broj komentara 0 pošalji komentar