Uzbudljivi triler „Projekat Kolibri“ stiže 18. jula

Zanosna Selma Hajek, holivudska zvezda Džesi Ajzenberg i skoro neprepoznatljiv Aleksander Skarsgord ubrzaće vam puls u kanadskom trileru „Projekat Kolibri“, koji u domaće bioskope stiže od 18. jula.

Reditelj i scenarista Kim Nuen, najpoznatiji po filmu Ratna veštica (War Witch) koji je nominovan za Oskara za najbolji strani film 2013. godine, predstavlja uzbudljivo ostvarenje čija priča ispituje krajnje granice moderne epohe koja je svakim danom sve više digitalna.

Priča prati rođake iz Njujorka Vinsenta (Džesi Ajzenberg) i Antona (Aleksander Skarsgord) aktere visokorizične igre u kojoj se pobeda meri u milisekundama. 

Koji je njihov san? Da izgrade optički kabl između Kanzasa i Nju Džerzija koji bi ih učinio milionerima. 

Ali ništa nije jednostavno za ovaj čudan par. Anton je mozak operacije, Vinsent je prevarant i zajedno guraju jedan drugog, kao i sve ostale, do prelomne tačke s njihovom besmislenom avanturom. 

Neko ko im stalno staje na put je njihova bivša šefica Eva Tores (Salma Hajek), moćna i manipulativna, koja se neće zaustaviti ni pred čim.

Iako fiktivan, zahvaljujući visokom stepenu realizma, film Projekat Kolibri ostavlja utisak kao da je baziran na istinitoj priči.

Poznata glumica o svom liku, manipulativnoj šefici Evi kaže da je u pitanju žena koja misli za sebe da je uvek ispred svih: „Reditelj Nuen zamislio je moj lik kao tip žene koja misli za sebe da je najbolja i najbrža u svemu što radi, da je najnaprednija. To je njen posao. Za nju je postojanje biti ispred svakoga“.

Ovo je prvi put, ističe zanosna Salma, da igra ulogu izrazito moćne žene, neustrašive šefice.

Njen kolega, Džesi Ajzenberg ocenio je da su glumci tokom snimanja zaista prošli kroz zanimljivo iskustvo: „Film nas je stavio u neverovatno ekstremne situacije koje smo snimali u Kvebeku. Snimali smo i na minus 25 stepeni Celzijusa“.

Film simbolično nosi ime Projekat Kolibri (The Hummingbird Project), po najmanjoj ptici na svetu koja može da leti brzinom od 100 kilometara na sat i da pri tom zamahnu krilima i do 80 puta u sekundi.

broj komentara 1 pošalji komentar
(sreda, 17. jul 2019, 11:31) - anonymous [neregistrovani]

Neustrasljive i strasljivi

I pogledas joj u onaj dekolte i natovare ti suksualnu intimidaciju, uznemiravanje i kako li sve ne zovu.