Severnokorejski fudbaleri u srpskom filmu

U srpski film „Čulova iskušenja“ Južna Koreja uložiće milion dolara. Najveći deo filma, koji je priča o fudbalerima Severne Koreje, snimaće se u Beogradu, a određene scene i u Nemačkoj.

Reditelj filma Danilo Bećković i scenarista Dimitrije Vojnov, veliki su ljubitelji južnokorejske kinematografije, a priča koju u filmu obrađuju, zasnovana je na istinitim dešavanjima.

„Priča do koje smo došli zapravo je veoma vezana za Korejsko poluostrvo. Ona govori o severnokorejskim fudbalerima i inspirisana je istinitim događajima“, rekao je, gostujući u Beogradskoj hronici, reditelj Danilo Bećković.

Dodao je da film prati fudbalere iz Severne Koreje koji igraju u raznim evropskim državama iza čega, kako Bećković kaže, stoje određeni državni interesi.

„Tri severnokorejska fudbalera su igrala u našim nižim ligama, i zanimljivo je da su uvek bili u pratnji menadžera, koji bi zapravo bio neki agent tajne službe, koji dolazi sa igračem i kontroliše njegovo ponašanje“, rekao je Bećković, nagoveštavajući zaplet.

Reditelj objašnjava da je za Srbiju reč o visokobudžetskom ostvarenju, dok za Južnu Koreju, ovaj film spada u srednjebudžetsku produkciju.

Uloge još nisu podeljene ali je sigurno da će dve glavne uloge tumačiti glumci iz Južne Koreje i da će film imati određenu dozu humora, po čemu će biti sličan ranijim Bećkovićevim ostvarenjima.

Snimanje Čulovih iskušenja počinje sledeće godine.

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 18. jul 2019, 19:56) - anonymous [neregistrovani]

Film

Baš se radujem ovoj saradnji , ja kao ljubitelj Južno Korejske filmografije želela bih da se ljudima u Srbiji predstavi što više ostavarenja iz Južne Koreje. Nadam se da će novinari i dalje pratiti dešavanje oko ove koprodukcije i da će mo uskoro znati ko su nosioci glavnih uloga.