Serija o Srednjoj zemlji pre „Gospodara prstenova“ – ko sve učestvuje

„Amazon“ je otkrio ekipu, odnosno družinu kako su je nazvali, koja radi na produkciji serije o Tolkinovom svetu Srednje zemlje i dešavanjima pre „Gospodara prstenova“.

Impresivna postava uključuje autore Džej Di Pejna i Patrika Makeja, kojima su se pridružili Dženifer Hačinson (Bolje pozovi Sala i Čista hemija) i Helen Šeng (Hanibal) i mnogi drugi.

Na dugačkoj listi nalaze se scenaristi, dizajneri i producenti, koji imaju veliko iskustvo i radili su na nekim velikim ostvarenjima pre ovoga – Porodica Soprano, Ratovi zvezda, Gospodar prstenova, Avijator, Dvostruka igra, Zapadni svet, Carstvo poroka, Igra prestola...

Obožavaoce sveta Srednje zemlje posebno je obradovala informacija da kao konsultant aktivno učestvuje i Tom Šipi, profesor i stručnjak za Tolkinov opus.

Radnja serije biće smeštena u Drugo doba Srednje zemlje, pre dešavanja iz Hobita i Gospodara prstenova, koja su se odigrala u Trećem dobu.

Drugo doba Srednje zemlje počinje posle uništenja Belerijanda i Rata Besnih, osnivanjem vilenjačkih i ljudskih kraljevstava Lindona i Numenora.

Takođe, glavni antagonista Drugog doba je zli gospodar Sauron protiv kojeg se u dva navrata bore ljudi i vilenjaci.

Rat vilenjaka i Saurona (prvi rat) odigrao se sredinom Drugog doba, da bi pad Numenora, osnivanje ljudskih kraljevstava Arnora i Gondora i Rat poslednjeg saveza okončao doba.

Sredinom Drugog doba, Sauron je uz pomoć vilenjačkih kovača i Kelebrimbora iskovao prstenove moći, da bi nakon toga u tajnosti stvorio je Prsten moći, koji je Frodo uništio u Trećem dobu.

broj komentara 5 pošalji komentar
(ponedeljak, 29. jul 2019, 08:27) - Boom [neregistrovani]

Boom

Prvo, pohvale autoru teksta (iako je verovatno preuzeto sa Amazona), jer nema nikakvih grešaka što se tiče istorije Srednje Zemlje, što je stvarno retko u našim medijima. Drugo, ne brinite, neće biti explicitnih scena, jer je Tolkin za razliku od Martina malo veći gospodin, a i Amazon je manje vulgaran od HBO-a. I treće, a to je moje lično, nadam se da serija neće imati u naslovu LoTR, jer iako je to Sauron i on će biti glavni negativac u serijalu ( u svom ljudskom obliku na početku-Annatar), nego će biti nešto iz širokog Tolkinovog opusa vezano za Drugo doba.

(nedelja, 28. jul 2019, 20:26) - anonymous [neregistrovani]

А бре...

Ко ће све то да испрати. Онамо Капетан Пикар овамо Господар Прстенова, а деца гладна... Да идемо у пензију прво па онда... Питам се стварно зашто људи нема на улици више и нико се ни са ким не дружи. Па ко ће да погледа све што има да се погледе на свим тим Амаз... ХБО... Нетфли... само да их изговориш поломиш језик. Што троше паре на толике серије и филмове... не разумем. Са тим парама шта све друго паметније може да се направи.

(nedelja, 28. jul 2019, 18:07) - anonymous [neregistrovani]

RTS

da dajete ove serije kao drzavna televizije ,da snimiti novu verziju sa 3D Bas celika ali kvalitetno ovaj put,serijal o kraljevicu Marku ono sto bi svi a narocito deca voleli da gledaju i na taj nacin ucite naciju patriotizmu .

(nedelja, 28. jul 2019, 17:30) - anonymous [neregistrovani]

Samo

Samo da ne bude eksplitnih scena kao u Igri prestola i da ne bude otaljano kao Hobit. Ne škodi malo ozbiljnosti kad se ovakav projekat radi.

(nedelja, 28. jul 2019, 14:55) - anonymous [neregistrovani]

Sanjam li ja to

Magija se obistinjuje