Zlata Numanagić: Sve važne uloge sam dobijala iz druge ruke

U toku je repriziranje serije „Srećni ljudi“, koja je snimana pre 27 godina. Glumica Zlata Numanagić u seriji je zamenila Tanju Bošković. Za sebe kaže da je veliki avanturista i da željno čeka nove angažmane.

Srećni ljudi su snimani pre skoro tri decenije. U jednom trenutku, u ulozi Lole Golubović, umesno Tanje Bošković, gledaoci su pratili Zlatu Numanagić.

„Bila je to zamena, pod navodnicima – nasuvo. Svi smo se pravili blesavi, i publika – da nije druga glumica, i kolege, koje igraju već ustaljene likove. Nisam dobila ništa, bukvalno, vruć krompir“, izjavila je, gostujući u Beogradskoj hronici, Zlata Numanagić.

Glumica kaže da je imala sreće jer je pre angažmana razgovarala sa scenaristima, koje je zamolila da se lik prilagodi njoj, što je i bilo prihvaćeno.

Zlata Numanagić, koja je igrala u serijama među kojima su Otpisani, Moj rođak sa sela, Nemanjići, kaže da je sve važne uloge dobijala „iz druge ruke“.

„Imam utisak da su me sve nešto u poslednjem trenutku zvali. I odlično je ispalo. Ja nemam lični problem s tim“, rekla je glumica.

Dodala je da ne priželjkuje neku posebnu ulogu, već da priželjkuje „samo da ima posla“.

„Toliko se sada snima u poslednje vreme, čini mi se mnogo više nego onda kada sam ja mnogo radila. Ali nešto me ne zovu naročito. Sad mi pripada da igram babe. Pretpostavljam da me ne vide kao babu, gde morate biti obeleženi na neki način fizički ili drugačije da izgledate, valjda da stavim crnu maramu i promenim akcenat možda bi me i uzeli, ovako nekako im se ne uklapam“, rekla je Numanagićeva.

Komentarišući bavljenje ugostiteljstvom, odnosno to što je nekoliko meseci u jednom primorskom mestu držala restoran, Zlata kaže da je zapravo velika avanturistkinja i da je to bilo jedno prekrasno iskustvo.

broj komentara 0 pošalji komentar