Knjige i filmovi trilogije „Igre gladi“ dobijaju „prikvel“

Trilogija „Igre gladi“ koja je dobila i filmsku verziju sada će dobiti „prikvel“, to jest priču koja prethodi događajima u toj romanesknoj i filmskoj distopiji.

Kako je preneo Njujork tajms, autorka ove distopije, koja je doživela veliki uspeh, Suzan Kolins, najavila je da će se roman u kome su opisani događaji koji su prethodili Igrama gladi pojaviti u knjižarama 19. maja 2020. godine. 

Radnja romana koji opisuje šta se zbivalo na Zemlji pre nego je zavladala glad i zbivanja koja su kasnije dobila naziv Mračni dani.

Kolinsova je izjavila da je vratila vreme da bi prikazala kako je život na Zemlji postao surov.

Knjizi se raduju svi koji su pročitali trilogiju ili gledali film, ali i izdavači i Holivud.

Trilogija je prodata u više od 100 miliona primeraka i prevedena je na 50 jezika, a mlada i do tada nepoznata glumica Dženifer Lorens, koja je igrala Ketnis, postala je filmska zvezda prvoga reda i čak je osvojila nagradu Oskar.

broj komentara 3 pošalji komentar
(sreda, 31. jul 2019, 23:16) - anonymous [neregistrovani]

@Ma dajte molim vas

Moderan klasik. Knjigu sam počeo da čitam i kao i kod pregršt modernog štiva zatekao me stil, koji je stil nekoga ko piše prvi ili drugi roman. Nažalost ni posle pročitanih svih dodatnih tomova ništa se u stilu nije promenilo, ne oseća se nikakav boljitak. Stil poprilično kompjuterski.
To je današnje stanje stvari u kome ljudi misle da je dovoljno da se nečega sete i već će tržište samo da odabere šta valja. Nema perioda brušenja, stvaranja umetnika. To je moderna klasika. U stara vremena bi se sve to svelo na uspešno odrađeni srednjoškolski domaći zadatak. Sa svim dodatnim tomovima. Dakle nije sasvim nepismeno, ali nema nikakav kvalitet osim da se pokuša da se obradi u film gde režiser tu napravi nešto kvalitativno drugačije.
A tek kada se prevede na srpski, ne znate šta je gore. Ali valjda je bolje čitati nešto nego ništa. I ljubavni romani nekada štampani na papiru toalet gramaže imaju svoj rang kvaliteta.
Ko je gladan, nadam se da će vremenom početi da uživa u nekim drugim ukusima. Kao prva srednjoškolska čitanka, dobro, valjda može da bude zabavno za jedno leto. Lepo bi bilo znati da je to ipak samo to - letnji hit za koji niko neće znati u narednim decenijama.

(ponedeljak, 29. jul 2019, 21:54) - anonymous [neregistrovani]

Jedna od najboljih trilogija

Procitaj, pa ce ti biti jasno.

(ponedeljak, 29. jul 2019, 21:34) - anonymous [neregistrovani]

Ma dajte molim vas

Kakvi klasici... Po cemu je ovo nekakav klasik?