Šta uspeh Kventina Tarantina govori o Holivudu

Novi film Kventina Tarantina „Bilo jednom u Holivud“ ispunio je očekivanja tokom prvog vikenda prikazivanja i ujedno podsetio Holivud da kvalitet i originalnost mogu biti dobitna formula.

Ljubavno pismo Kventina Tarantina filmskoj industriji od pre pedeset godina - ostvarenje Bilo jednom u Holivudu, oborilo je rekord po pitanju zarade prvog vikenda prikazivanja na blagajnama bioskopa u Americi.

Sa ostvarenom zaradom od 41 miliona dolara Tarantino je oborio svoj pređašnji rekord od pre deset godina koji je ostvario sa epskim filmom Prokletnici. Uspehu filma doprinela je sigurno i neverovatna glumačka ekipa koju je Tarantino okupio - Bred Pit, Leonardo Dikaprio, Margo Robi.

Radnja filma Bilo jednom u Holivudu vraća gledaoce u šesdesete godine prošlog veka i prati glumca Rika Daltona, (Leonardo Dikaprio), bivšu zvezdu TV serije i njegovog kaskadera Klifa Buta, (Bred Pit) na putu pronalaska svog mesta pod suncem u filmskoj industriji.

Njihovo putovanje odvija se na vrhuncu hipi ere, 1969. godine u Los Anđelesu. To je ujedno i vreme poslednjih trzaja zlatnog Holivuda. Rik i Klif pokušavaju da se izbore za svoj uspeh u svetskoj prestonici filmske industrije koju više ne prepoznaju.

Uz Leonarda Dikaprija, Breda Pita i Margo Robi u filmu se pojavljuju i ostala velika holivudska imena kao što su dobitnik nagrade Oskar Al Paćino, Brus Dern, Tim Rot, Timoti Olifant, Kurt Rasel, Dakota Fening, Dejmijan Luis i mnogi drugi.

Tarantino do sada ni sa jednim svojim filmom nije izneverio publiku, i zbog toga očekivanja publike i u Srbiji su velika. Film na repertoar domaćih bioskopa stiže od 15. avgusta.

broj komentara 0 pošalji komentar