Autori i ekipe RTS-a na ispitu pred festivalskom publikom

Filmove „O životu i o smrti“ i „Delirijum tremens“, rađene u produkciji RTS-a, festivalska publika čeka s nestrpljenjem u Crnoj Gori i Nišu, a oba filma će u jednom danu biti prikazana na 43. Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji.

Potresno i snažno ostvarenje O životu i o smrti, po scenariju Predraga Perišića, u režiji Predraga Velinovića, u konkurenciji je za nagrade na Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji. Životi junaka, bremeniti od dilema, nerazumevanja, od samoće, ispreplitaće se u noći bombardovanja Radio-televizije Srbije.

„Jedna tužna priča, ali smo mi jako lepo radili sa ekipom, baš je bilo neosetno što nije tako često. Podseća me taj film na jedan, po strukturi svojoj, naš stari film H-8 Tanhoferov, svi znaju sve. Tako i ovde, mi znamo šta je bilo, te nesrećne 99. godine“, kaže glumac Miodrag Krivokapić, jedan od glavnih protagonista ovog filma.

Ostvarenje Gorana Markovića Delirijum tremens nastavlja pohod na festivale. Priču o glumcu koji traga za sopstvenim identitetom, publika na Žabljaku gledaće 3. avgusta, sledećeg dana u Herceg Novom, a u Vrnjačkoj Banji 15. avgusta, posle čega sledi Niš.

„Ne samo što je potvrda da je to što je urađeno kvalitetno, što dokazuju nagrade koje smo dobili, Goran Marković za režiju i ja za glavnu ulogu, nego je nekako lepo što se svaki put potvrdi da to što smo radili, to što se nas tiče, da se tiče i nekog drugog“, mišljenja je Tihomir Stanić.

Posvećenost, profesionalnost i entuzijazam autora i ekipe RTS-a, sada su na ispitu pred festivalskom publikom. Ispit kod publike pred malim ekranom, film O životu i o smrti je već položio, Delirijum tremens polaže ove jeseni.

broj komentara 0 pošalji komentar