„Nebeska tema“ u Nikšiću, Splitu, Vinkovcima, Sarajevu...

Dokumentarni film „Nebeska tema“ o velikanu naše muzike Vladi Divljanu, imaće festivalsku premijeru u Crnoj Gori u okviru muzičkog festivala „Bedem fest“. Tokom avgusta će biti prikazan i u Splitu, Vinkovcima i na 25. Sarajevo film festivalu, polovinom septembra u Londonu, tokom jeseni u Kanadi, u novembru u Makedoniji.

Film je do sada pogledalo više od 13.000 ljudi a prikazan je u 20 gradova u Srbiji i nekoliko u Hrvatskoj, uključujući rasprodate premijere u Beogradu i Zagrebu. 

Nebeska tema se svakodnevno u Beogradu prikazuje već 77 dana. Trenutno se, kao i prethodna dva i po meseca, može pogledati u Kombank dvorani.

Na lokaciji Ljetnog kina Bačvice u Splitu, film će biti prikazan 11. avgusta, a nešto kasnije istog meseca, na Festivalu dokumentarnog rok filma DORF u Vinkovcima.

Projekcija Nebeske teme biće na predstojećem 25. Sarajevo film festivalu održana u okviru programa „Samer skrin“ zajedno sa još pet ostvarenja.

Polovinom septembra film će biti prikazan na Southeast "European Future Festivalu" u Londonu, a u novembru će se u Skoplju održati makedonska premijera u okviru "Cinedays" festivala.

Nebesku temu takođe očekuje tokom jeseni prikazivanje u nekoliko gradova u Kanadi, kao i bioskopska distribucija u Hrvatskoj, BiH, Crnoj Gori i Makedoniji.

Film je dobio Posebno priznanje žirija na 13. Vukovar film festivalu.

U filmu se izvode nove verzije Divljanovih pesama 

Nebeska tema, scenariste i reditelja Mladena Matičevića je dugometražni dokumentarnii film sa elementima igranog filma.

U njemu učestvuju najznačajniji autori sa prostora, bivše Jugoslavije koji su specijalno za ovu priliku snimili, i u filmu izvode nove verzije pesama Vlade Divljana.

Ovakav autorski pristup i veliki broj atraktivnih učesnika čini film jedinstvenim projektom kakav još nije viđen na našim prostorima.

Film je po formi i narativnoj strukturi sličan, odnosno srodan svom glavnom junaku –istovremeno i dokument i bajka, i urban i emotivan i romantičan.

U filmu, između ostalih učestvuju Darko Rundek, Momčilo Bajagić Bajaga, Svetozar Cvetković, Zdenko Kolar, Aleksandar Šandorov, Dušan Strajnić, Mladen Juričić Maks, Srđan Gojković Gile, Dušan Kojić Koja, Srđan Šaper, Goranka Matić, Momčilo Moma Rajin, Emil Tedesci, Dina Divljan, Stevan Divljan i Pavle Divljan, Ivana Šoljan, Bojana Vunturišević, Ida Prester, Svetlana Đolović, Siniša Škarica, Slobodan Konjović...

Lokacije snimanja i u inostranstvu 

Nebeska tema je snimana na lokacijama u Beogradu, Zagrebu, Beču, Rovinju i na Braču. 

Ekipu filma čine: reditelj i scenarista Mladen Matičević, direktor fotografije Boris Poljak, producent za „Starhil" Aleksandar Pavlić, producentkinja Milena Džambasović, direktorka filma Nađa Lapčević, scenografkinje Jovana Cvetković i Jelena Sopić, montažer Dejan Urošević, dizajner zvuka Aleksandar Protić, kostimografkinja Ivana Ivić i Maša Nešković, pomoćnik režije.

Film je proizveden u produkciji kuće „Starhil“ i kompanije „Junajtid midija“ a koproducenti su "Cinnamon Film", "Mir Media Group", "Backstage" iz Hrvatske, "Tag Media" i "Digimedia".

Film su podržali Filmski centar Srbije, Sokoj, Centar za kulturu „Vlada Divljan“ i Gradska opština Palilula.

broj komentara 0 pošalji komentar