Sinhronizovana „Vilijeva planeta“ u bioskopima od 12. septembra

U godini jubileja sletanja na Mesec i za najmlađe je snimljena avantura sa sličnom uzbudljivom temom. Francuski film „Vilijeva planeta“, o putovanju dečaka Vilija i njegove porodice u kosmos, u bioskope stiže 12. septembra. Animiranim likovima glasove su pozajmili glumci Ammar Mešić, Nina Janković, Vladimir Kovačević, Rade Ćosić.

Nakon što je uništen brod kojim je putovao u svemir, mali Vili biva odvojen od svojih roditelja.

Njegova rezervna kapsula sleće na divlju i neistraženu planetu na kojoj, uz pomoć robota Baka, preživljava do dolaska spasilačke misije.

Francuski animirani film Vilijeva planeta (Terra Willy: planete inconnue) naći će se u našim bioskopima od 12. septembra, a učesnici sinhronizacije već su u studiju i pozajmljuju glasove ovim animiranim likovima.

Mladi glumac Ammar Mešić tumači glavni lik dečaka Vilija, a u ostalim ulogama našli su se i Nina Janković, Rade Ćosić i Vladimir Kovačević.

Mešiću, koga je najmlađa publika već upoznala u mnogim dečjim predstavama i čiji je glas već čula u nekim manjim sinhronizacijama, ovo je prva glavna uloga u dugometražnom animiranom filmu, a 27-godišnji Ammar tumačeći znatno mlađeg Vilija pokazao je svoje glumačko umeće i spremnost da se uživi u dati lik.

„Moj lik Vili je glavni lik. On ima 10 godina i jako je pametno i inteligentno dete koje želi da postane istraživač, kao i njegovi roditelji. On je hrabar, spreman da se izbori sa svim nevoljama pred kojim se nađe. Ali i pored toga, ono što je najvažnije, svaki dan mu je nova životna lekcija i spreman je da uči“, rekao je glumac.

Prema njegovim rečima, poruka ovog animiranog filma je da nikad u životu ne odustajemo koliko god mislili da nemamo izlaz i da smo sami.

„Ono što crtani govori, ili sam bar ja to tako video, jeste da u životu dođe momenat kada se polako osamostaljujemo i počnemo da radimo na sebi. Poučeni iskustvom svojih roditelja pokušavamo da budemo kao oni ili bolji od njih“, objasnio je Mešić.

Film je nastao u francuskoj produkciji, od oprobanog autorskog tima koji čine reditelj Erik Tosti i scenaristi Žan Fransoa Tosti i David Alo.

Njihovo interesovanje za animaciju javilo se još dok su bili studenti inspirisani radom majstora specijalnih efekata, amerikanca Reja Harihausena.

broj komentara 0 pošalji komentar