RTS-ova serija „Grupa“ pretpremijerno na festivalu u Sarajevu

Dok gledaoci RTS-a čekuju premijeru, serija „Grupa“ pretpremijerno će biti prikazana 18. avgusta na 25. Sarajevskom filmskom festivalu. Naša priča o tinejdžerima, policajcima i kriminalcima biće deo programa koji predstavlja pet regionalnih serija.

Koliko su uspeli u nameri da serija Grupa, scenaristički i vizuelno ode korak dalje, autori će proveriti prvo pred sarajevskom publikom, u klinču sa konkurencijom.

Razlozi za optimizam leže u istraživanju teme, angažovanju scenarista i reditelja različitih generacija i u samoj priči u čijem središtu su mladi koji, okruženi kriminalom i narkoticima, pokušavaju da pronađu pravi put.

„Naši junaci policajci i roditelji stvarno pokušavaju da izvuku decu iz situacije u kojoj se nalaze i zabluda u kojima se nalaze. Koliko je postalo normalno, za tu generaciju, da se bave dilovanjem. Ne pričam samo o konzumiranju, samo dilovanje je postalo vrsta ekonomije“, objašnjava reditelj Uroš Tomić.

U seriji su tri generacije glumaca. Uz Vojina Ćetkovića, Jasnu Đuričić, Branku Katić, svoj prostor osvajaju Milica Trifunović, Igor Benčina i mlada generacija, tri studenta glume i jedan reper. Mladu dilerku Petru igra Ivana Zečević.

„Negde smo kroz ovu seriju pokušali da ukažemo mladima da postoji izbor“, kaže Ivana.

Kreatori serije, Uroš Tomić i Dragan Đurković očekuju da Grupa pokrene važna pitanja i da novi pogled na našu stvarnost.

broj komentara 1 pošalji komentar
(ponedeljak, 12. avg 2019, 19:12) - Medenko [neregistrovani]

Grupa...

Mene samo zanima jedno... Zašto serija nije nastavila pod imenom "Odeljenje", pošto vidim da je tematika ista, ali i glumci su delimično isti... Odeljenje sa pilot epizodom je "pokidalo" sve granice i prava je šteta što nije snimljeno dalje... "Grupa" će verovatno biti to "Odeljenje"... Odgledaću prvu epizodu na festivalu, pošto sam inače, Sarajlija koji voli kulturu, a ne politiku i "mržnju" koja u Bosni ne prestaje...