Andre Riju i njegov orkestar oduševili beogradsku publiku

Holandski violinista i dirigent Andre Riju, priredio je muzički spektakl koncertom sa svojim „Johan Štraus orkestrom“, koji je publika u Beogradu ispratila ovacijama.

Jedan od najpopularnijih svetskih muzičara, održao je tročasovni koncert u prepunoj „Štark areni“, izvodeći mnogobrojne popularne numere, operske arije, valcere, a na bis više pesama, među kojima i Tamo daleko.

Moderni „kralj valcera“ i njegov orkestar sa 60 članova iz numere u numeru su oduševljavali publiku, koja je gromoglasnim aplauzima nagrađivala harizmatičnog Holanđanina, a u završnici koncerta zvuci valcera Na lepom plavom Dunavu mnoge su digli na noge.

Koncert je bio ispunjen veličanstvenim zvucima valcera, arijama iz poznatih opera, kao što su Arija ljubavi iz Rigoleta, Pučinijeva Nessun dorma, bilo je i tanga, a čule su se i druge popularne melodije koje su razgalile publiku, posebno u drugom delu koncerta i posle izvođenja više numera na bis, kada su usledili Vinska pesma iz Travijate, Grk Zorba...

Bila je to savršena zabava sa svetski poznatim, romantičnim i emotivnim melodijama, kao što su Volare, You Raise Me Up, Falling In Love...

Koncert je upotpunjen i muzičkim iznenađenjima, humorom i vrhunskim međunarodnim solistima.

Uz orkestar sa 60 članova nastupili su i grupe „Platin tenors“, kao i svetski poznati soprani ili muzičari iz Rusije koji su izveli Larinu pesmu, Kaljinku.

Riju je zabavljao publiku svojim komentarima između pesama, a glavna poruka 69-godišnjeg umetnika bila je da muzika spaja i leči ljude, briše granice.

Da bi utisci bili još dublji, osmišljena je bogata scenografija koja je dopunila atmosferu svake numere, a tome su doprineli i raskošni kostimi izvođača i scenski efekti.

„Muzika i posebno valcer veoma su važan deo mog života“, rekao je svojevremeno Andre Riju.

„Ako neki muzički komad dodirne moje srce, dodirnuće i vaše. Ova predivna muzika omogućava mi da svetu donesem veselje i radost života. Sve je dopušteno na mojim koncertima: smejanje, plakanje, ples, pevanje. Emocije su tajna mog uspeha“, zaključio je Riju.

broj komentara 12 pošalji komentar
(utorak, 28. maj 2019, 23:02) - anonymous [neregistrovani]

Разочарани

Апсолутно се слажем са онима који су очекивали више.Много је причао и тачно је да је имао бомбастичне најаве.Исто тако је тачно да је огромна већина није била из Београда ,уосталом као и увек.

(petak, 24. maj 2019, 21:29) - anonymous [neregistrovani]

andre riju

pozeleti da uskoro odrzi koncert u nasem gradu

(petak, 24. maj 2019, 17:01) - anonymous [neregistrovani]

andre riju

ko nepoznaje dobru muziku nije trebao otici na tako vrhunski koncert

(petak, 24. maj 2019, 16:35) - anonymous [neregistrovani]

andreriju

koncert je bio fenomenalan to je trebalo videti

(petak, 24. maj 2019, 15:53) - anonymous [neregistrovani]

koncert andre rijo

ovakav koncert treba doziveti bilo je femenonalno

(petak, 24. maj 2019, 13:17) - Остатак света [neregistrovani]

Београђанииии...

РТС је најавио концерт "...пред 15.000 Београђана..."!!!! Желим да обавестим РТС и Београџане да на овом свету живе људи и ван Београда. Иначе, на концерту је значајно више публике дигло руке када је Андре питао ко није из Београда, него ко је из Београда.
Концерт је почео тачно у 20 часова, али многа господа, вероватно Београђана, нису могли да се "довуку" на концерт на време, па је 15-ак минута трајало комешање и упакивање публике. Исто се десило и после паузе, што је Андре и коментарисао!!! Такав смо народ.

(četvrtak, 23. maj 2019, 14:24) - anonymous Stavra [neregistrovani]

Andre

On je vrhunski maestro. Arenu koja se zove Štark pod hitno prodati ako to neko hoće da kupi. Obrukali smo se sinoć pred pola sveta koji je mogao da vidi svu bedu infrastrukture u kojoj bi trebalo da se uveseljavamo. Novu Arenu sagraditi van grada.

(četvrtak, 23. maj 2019, 14:17) - anonymous [neregistrovani]

nepotrebno

Prevodilac je samo smetala i cinila publiku nepismenima.

(četvrtak, 23. maj 2019, 13:19) - anonymous [neregistrovani]

nije samo Beogradska

. Beogrdadana je bilo najvise, to je razumljivo, ali znam da su ljudi iz cele Srbije isli na ovaj koncert

(četvrtak, 23. maj 2019, 12:43) - anonymous [neregistrovani]

Hteo sam da idem, ali cena karte je za moj standard previsoka

Gledao sam on line njegove koncerte, ali para nema za uživo.