"The best of" dr Nele Karajlić 25. maja na Tašmajdanu

Dr Nele Karajlić će 25. maja na stadionu Tašmajdan održati svoj prvi veliki koncert pred beogradskom publikom. Nele će sa svojim novim bendom „Osiromašeni uranijum“ izvoditi najveće hitove „Pušenja“, a pridružiće im se i bivši gitarista ovog benda Predrag Kovačević Kovalski.

Pred ovaj koncert, Nele ima veću tremu nego na početku karijere, jer puno mladih ljudi koji vole i znaju njegove pesme, do sada nisu imali priliku da ga slušaju uživo i da osete neverovatnu energiju njegovog performansa.

„Poslednji koncert pred punim Tašmajdanom sam održao pre 23 godine. Nadam se da će tako biti i u subotu, kada će napokon stići i lepo vreme u Beograd. Ponovo sam počeo da pevam pesme 'Pušenja' i sada ne mogu da se zaustavim. 'Dan mladosti' je tradicionalno dan radosti za fanove pesama 'Pušenja', kada ćemo svi zajedno sesti u veliki vremeplov i vratiti se u vremena koja su bila mnogo bolja. Stariji neka ponesu pionirske marame, a današnji 'pioniri' peškire, jer će biti puno skakanja i znoja“, rekao je Nele i najavio da publika može da očekuje neočekivano i još ponešto.

Neletove pesme Ženi nam se Vukota, Gile šampion, Nedelja kad je otišo Hase, Il si bos il si hadžija, Dan Republike, Guzonjin sin, Fikreta, i mnoge druge su bezvremenski hitovi i podjednako se doživljavaju kao i pre 20 godina.

Koncert počinje u 20 sati, a Nele će binu prvo ustupiti mladom bendu „Viva Vops“ koji repuje u rok i pank ritmu, a potom će Goran Petronijević-Riza sa svojom grupom "Elvis Jr. Kurtovich" na Taš doneti duh novog primitivizma.

U prodaji je ostao još mali broj karata, a mogu se kupiti onlajn ili na biletarnicama "Tickets.rs", "DD Tickets" i "Gigstix". Zavisno od zone, cena ulaznice je od 1.200 do 2.900 dinara.

broj komentara 5 pošalji komentar
(ponedeljak, 27. maj 2019, 08:39) - anonymous [neregistrovani]

Njegove pjesme

Pa mogo ih je pisat tko god... jedno je pisat a drugo pjevat.... Svaka časti Seji Sexonu ali nikad on pjevač nije bio niti inerpretator niti je njegovo Z. Pušenje nasljednik onog pravog... ništa bez Neleta i njegove energije

(petak, 24. maj 2019, 22:20) - anonymous [neregistrovani]

Njegovih pjesama???

Pa 90 % ih je pisao Sejo Sexon.

(petak, 24. maj 2019, 08:07) - anonymous [neregistrovani]

Bravo

Nele je car.

Inace, smijesno mi je citati njegove rijeci "prevedene" na ekavski. Jos jedna Top lista nadrealista. :-)

(četvrtak, 23. maj 2019, 23:14) - anonymous [neregistrovani]

Dr Nele Karajlić

Jedan je Nele,ne zamenjiv,nemožega kopirati a ni falsifikovati

(četvrtak, 23. maj 2019, 21:10) - anonymous [neregistrovani]

Nele No1

Nele je bio i ostao idol mnogih generacija širom exYu prostora, šoumen, legenda... Zenica bluz, pamtim to ka da je bilo danas, Nedelja kad je otišo Hase, tri ratna havera, ljubav udara tamo gdje ne treba, Ja nisam odavle, Od istorijskog AVNOJ-a do izbjegličkog konvoja preko Sremske Rače, Pišonja i Žuga, pa onda pišonja i žuga u paklu droge, ufff ma tko bi to sve pobrojao... Nele samo Žestoko, Ne daj se legendo, rasturi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!