Anselmo, „Čejnsmokersi“ i Kalkbrener obeležili petak, večeras Tom Voker i „Greta van Flit“

Na glavnoj bini „Egzita“ nastupile su vodeće muzičke zvezde današnjice „Čejnsmokers“, britanske dram end bejs zvezde Čejs & Status i legendarni frontmen Pantere, Fil Anselmo, a program je trajao sve dok Boris Brejča nije završio svoj nastup na „mts Dens areni“ u ranim jutarnjim časovima.

Nakon što je već prve noći oboren dnevni rekord posete otkako „Egzit“ postoji, Petrovaradinska tvrđava je bila izuzetno posećena i druge noći jer se tokom 13 sati programa na oko 40 bina i zona rasporedilo više od 49.000 posetilaca.

Posetioci iz preko devedeset zemalja već uveliko borave u Novom Sadu obilazeći najatraktivnije lokacije aktuelne Omladinske prestonice Evrope i buduće Evropske prestonice kulture, ispisujući još jedno poglavlje u istoriji „Egzita“ koji sledeće godine slavi 20 godina.

Epicentar festivala i sinoć je bila glavna bina, gde je nastupio legendarni Fil Anselmo, čuveni frontmen „Pantere“ (Pantera), koji je sa svojim novim bendom „Iligals" pripremio specijalni nastup sastavljen od vanvremenskih „Panterinih“ hitova.

Nakon njih na scenu su izašli „Partibrejkersi“, koji su zagrejali atmosferu za nastup najpopularnijih drum end bejs producenata Čejs & Status, koji su nedavno petnaest godina besprekorne karijere proslavili novim albumom sa koga je publika imala prilike uživo da čuje izvorni džangl zvuk.

Ovaj nastup, kao i poseban video pre početka, bio je posvećen preminulom pevaču grupe „Prodidži“, Kitu Flintu. Nakon njih najveću binu festivala zaposele su vodeće muzičke zvezde današnjice, duo „Čejnsmokers“ (The Chainsmokers), koji su izvodili planetarne hitove Closer, Paris, Something Just Like This, ali i singlovi sa njihovog novog albuma u izradi, poput Who Do You Love, Call You Mine i Do You Mean.

Na „mts Dens areni“ izuzetno uspešan nastup imao je berlinski producent Pol Kalkbrener, koji pokazao zašto je jedan od najboljih svetskih producenata današnjice. Uvertiru za njegov nastup priredila je korejska zvezda Pegi Goj, a u jutarnjim časovima sledili su nemački producent Johanes Breht, te Boris Brejča, koji je publiku uveo u još jedno festivalsko jutro.

"No Sleep Novi Sad" sinoć je vodio najistaknutiji južnoamerički klub "D-Edge" iz Sao Paula, uz program koji su predvodili Blavan, Đorđija Anguli i duo 999999999, a domaću podršku pružili su im u zajedničkom nastupu Lag i Monosaharid. „Adiko fjužon“ bina ugostila je slovenačku grupu Elvis Džekson" koji su obeležili dvadesetogodišnjicu rada, dok je novosadski „Ateist rep“ u punoj postavi obeležio i 30 godina postojanja.

Na „Eksplouziv“ bini svirali su američka grupa „Vajtčepel“ (Whitechapel) i velikani norveške scene „Arkturus“ (Arcturus), koji su imali i kostimirani spektakl za vreme svog nastupa. Na novoj bini „Egzita“ posvećenoj hip-hop muzici, „Kokta bits“, program su predvodili Bekfleš i Krešo Bengalka, dok se na bini „Eks-bejs pit“ izdvojio nastup Tehnomatica.

Na omiljeni dan na „Egzitu“, famoznu subotu uveče, dolaze pevačka nagrađivana senzacija Tom Voker, najupečatljiviji rokenrol bend današnjice „Greta van Flit“ (Greta Van Fleet), te nezaustavljivi globalni hitmejker Mahmut Orhan.

Tu su i nove indi nade „Buč Kesidi“ i bejs heroj Dab Ef-Eks (Dub FX). Vatreno će biti i na „mts Dens areni“ uz nastupe balkanskog producenta Satorija, popularnog tandema „Adrijatik“, a sa Ibice pravo na „Egzit“ stiže svetski poznata Solomunova "+1" žurka, kome će se na bini pridružiti vodeći svetski duo današnje tehno i haus scene „Tejl of as“ (Tale of Us).

Na „Adiko fjužon" bini dolazi proslavljeni „Bejsiviti šoukejs“ (Bassivity Showcase) uz jaka hip-hop i trap imena, Frenki, Kontra i Indigo, i vorld mjuzik senzacija „Kal“, dok na scenu „Eksplouziva“ izlaze „Spermbirds“ (Spermbirds), „Total kejos“ (Total chaos) i „Sajbirijan mit grajnder“ (Siberian Meat Grinder).

broj komentara 1 pošalji komentar
(subota, 06. jul 2019, 21:38) - anonymous [neregistrovani]

Slepilo

Da li je to Srbija pelcovana od bilo čega što ima tragove melodije u okviru EDM? Po čemu se isključivo tehno i haus mogu čuti u Srbiji? Šta je sa ostalim EDM pravcima?