„Odrasli smo na bluzu“ – kažu članovi benda „Greta van Flit“ za RTS

Priznanje za „Hit godine“ Radio Beograda 202 uručeno je u „Hronici Egzita“, zvezdama treće večeri „Egzit“ festivala, američkom rok sastavu, „Greta van Flit“.

Rok sastav „Greta van Flit“ čine tri brata i njihov drug iz detinjstva. Nastali su 2012. godine, a danas imaju turneje po celom svetu. Nominovani su za četiri Gremi nagrade ove godine, a jedan su i osvojili za svoj i-pi From the Fires. 

U emisiji „Hit godine“ Radio Beograda 202, njihova pesma je ponela ovo laskavo priznanje. Ružica Vrhovac iz „Dvestadvojke“ dodelila im je plaketu u emisiji „Hronika Egzita 2019“.

Prosek godina u bendu jedva prebacuje dvadeset, a iza sebe već imaju osvojenu američke top liste jer se njihov album prvenac Anthem of the Peaceful Army, izdat u oktobru, našao na samom tronu „Bilbord“ hard-rok i top-rok albuma, kao i na visokom trećem mestu opšte „Bilbord“ liste albuma, na kojoj u ovom celom veku dominiraju pop izvođači. 

Za njih kažu da na svakom nastupu podsećaju na samu esenciju rokenrola. Rifovi koji opsedaju telo, bas i bubanj koji ga pokreću i supersoničan glas koji zajedno potvrđuju da je rokenrol zaista večan.

Gostujući u emisiji RTS, braća Sem i Džejk Kiška, kažu da su odrasli na bluzu i da im je želja bila da se povežu sa muzikom koja pripada nekom drugom vremenu.

Prvi put su na turneji u istočnom delu Evrope i veoma su prijatno iznenađeni atmosferom i okruženjem.

broj komentara 2 pošalji komentar
(nedelja, 07. jul 2019, 20:39) - anonymous [neregistrovani]

...

A cudimo se sto niko nece da slusa rokenrol, pa kad svi rade jedno te isto. Svi su umisljeni da su veci od starih rok bendova, a u stvari nisu im ni do kolena.

(nedelja, 07. jul 2019, 15:28) - Srboljub Petrovic [neregistrovani]

Original

Bleda fotokopija antologijskih rokenrol velikana, grupe Led Cepelin. Ali sve je to u duhu sadasnjeg kopi-pejst vremena.