Božo Vrećo u Centru „Sava“ 14. decembra

Svestrani umetnik, vrhunski interpretator i autor sevdalinki Božo Vrećo održaće koncert 14. decembra u 20.30 u Centru „Sava“ u Beogradu.

Pred publiku regionalno prestižnog Centra „Sava“, vraća se umetnik anđeoskog glasa, koji leči dušu i otvara srce, prema pisanju Njujork tajmsa, o čemu svedoče jedinstvene i glasovno raskošne Božine interpretacije u pesmama kakve su Lejlija, Pandora, Elma, Ko li noćas miluje ti kosu ili Meni si bila vrijedna.

„Puno me toga veže za Beograd. A beogradska publika je jako zahtjevna i suzdržana, ali ako je osvojite ona je vaša i beskrajno vas voli“, kaže Božo Vrećo.

Ulaznice za beogradski koncert 14. decembra su u prodaji od danas po cenama od 1.500, 1.800, 2.100 i 2.500 dinara na blagajni Centra „Sava“, kao i preko mreže i prodajnih mesta „Tikets“ servisa.

Nakon što se preko 50 godina niko nije usuđivao da unese promene u postojeći sevdah, i zapiše novi tekst po uzoru na stare, vekovne tekstove, Božo Vrećo se među muzičarima novije generacije istakao kao najinteresantniji i najpoznatiji interpretator i kantautor.

Kao lirski tenor sa ogromnim vokalnim rasponom i sa neobičnim vizuelnim identitetom, Božo Vrećo izaziva oluje entuzijazma i inspiracije kod svoje publike. Dokaz o tome su rasprodate poznate koncertne hale, pozorišne dvorane, kao i sakralni objekti u kojima nastupa širom Evrope i sveta.

Po završetku fakulteta arheologije na fakultetu u Beogradu, u zvanju magistra, Božo Vrećo, rođen u Foči, odlučuje se za novi početak, u kom muzika preuzima u potpunosti njegov život, postaje misija i jedini cilj. Seli se u Sarajevo, centar sevdaha i u kratkom periodu osvaja srca svojim glasom.

Sa svojim prvim sarajevskim bendom „Halka“ objavljuje albume Halka (2013) i O ljubavi (2014). U solo karijeru kreće albumom Moj sevdah (2014), na kom se, pored interpretacija poznatih sevdalinki nalazi i njegova prva autorska kompozicija Lejlija.

Pesma posvećena njegovoj voljenoj majci doživljava veliki uspeh i postavlja standard, odnosno sadrži Božin prepoznatljiv pečat u pisanju i interpretiranju autorske sevdah muzike. Sledi album Pandora (2017), izdat u Briselu,  a ubrzo i Melek (2018), objavljen u saradnji sa „Kroacia rekords“.

Božo Vrećo 2016. godine objavljuje literarni prvenac – autobiografski lirski roman Mila, koji je dobio naziv po Božinoj majci, napisan je u formi dnevnika, u kojem kroz prozne i poetske zapise o odrastanju, porodici, sevdahu i umetnosti, dominiraju emocije.

broj komentara 5 pošalji komentar
(četvrtak, 11. jul 2019, 11:26) - anonymous [neregistrovani]

Bozanstveno je, kako su Sevdalinku (ljubavnu pesmu!), donosili: Safet Isovic, Zaim Imamovic.......

.....Zehra Deovic, Ksenija Cicvaric..........

(četvrtak, 11. jul 2019, 10:54) - anonymous [neregistrovani]

Hmm

Baba brka ...

(četvrtak, 11. jul 2019, 08:52) - Zlatko [neregistrovani]

genijalac

Čovek je pravi genijalac...bez obzira na svoje opredeljenje...anđeoski glas i prelepi tekstovi puni emocija...

(sreda, 10. jul 2019, 17:25) - Djoka [neregistrovani]

Končita

Evo još jedne Končite ali iz C.Gore..

(sreda, 10. jul 2019, 16:41) - anonymous [neregistrovani]

Sevdalinka

Gospode Boze!