Večeras se završava sedmi „Kustendorf klasik“

Dodelom nagrada, a zatim i koncertom Nareka Haknazarjana, jednog od najpoznatijih violončelista na svetskoj muzičkoj sceni, u Drvengradu će biti zatvoren sedmi „Kustendorf klasik“, festival ruske muzike.

Deo snova pedesetoro mladih muzičara, ostvaren je na Mećavniku. Upoznati svoje idole i učiti od njih, prilika je koja se ne propušta.

Katarina Nikolić, studentkinja klavira, je uzbuđena i srećna što su u Drvengradu spojene priroda i umetnost, dok je za Viktora Vlajića, studenta solo pevanja „Kustendorf klasik“ prilika da odmeri svoje sposobnosti u odnosu na kolege, da ih bolje upozna i nešto nauči od njih.

„Na kraju se ispostavi da ne mogu ništa pored ovoga, pošto me muzika toliko privlači i inspiriše me i oraspoloži me, ponekad me iznervira“, kaže učenica klavira, srednjoškolka, Milica Vujanović.

Lista ovogodišnjih gostiju bila je impresivna. Došli su Jurij Bašmet, Narek Haknazarjan, Srboljub Dinić, Aleksandar Madžar.

„Ima izuzetnih talenata. Svi sviraju dobro, tu i tamo izadje neko ko zaista zna šta radi i onda smo svi zadovoljni. Bitno je da te mehanizme učenja i usvajanja novog materijala, treba ih održavati kao kola ili neki komplikovan aparat kojim se treba redovno baviti. Inače, malo zarđa i popada prašina po njemu i onda ga je teško vratiti u prvobitno stanje“, slikovito objašnjava proslavljeni pijanista, Aleksandar Madžar.

Mećavnik je ovih dana bio jedinstvena koncertna sala na otvorenom. Mladi muzičari pakuju instrumente i odlaze na dalje usavršavanje. Neke od njih sigurno čeka blistava karijera.

broj komentara 0 pošalji komentar