Muzika iz filmova za sva vremena

Mina Lazarević, nama poznata i kao Čupka (iz TV serije „Porodično blago“), za Internet portal Radio-televizije Srbije govori kako je došla na ideju da se oproba u ulozi pevačice. Dvadesetosmog decembra u Domu sindikata održaće „Veče filmske muzike“.

Samo četiri dana pre nego što kročimo u novu godinu, glumica Mina Lazarević na scenu Doma sindikata zakoračiće prvi put kao pevačica. S obzirom na to da nema često večeri filmske muzike, ova popularna glumica odlučila je da nas časti jednim baš ovakvim spektaklom. Ideja da glumica održi muzički koncert nije neobična, naročito za Minu, u čijem je životu muziku nemoguće odvojiti od glume.

"Iz tog razloga je moja matična kuća Pozorište na Terazijama, gde sam odrasla na muzičkom repertoaru. Ideja postoji dugo, sada su se sklopile kockice, mislim da je pravi trenutak i da publika odavno nije imala prilike da čuje i vidi ovakav program", rekla je Mina.

Pesme iz filmova: "Titanik", "Boja noći", "Kosa", "Briljantin", "Kabare", samo su neke koje će Mina otpevati. Kako kaže, to su joj omiljene i odgovaraju njenom senzibilitetu, a kako je u pitanju koncertno izvođenje - to joj je prioritet.

"Mislim da postoje divna dela, koja svi volimo da čujemo i zapevamo, neka od njih su hitovi za sva vremena, a te najpoznatije i najlepše sam izabrala za vas!", poručuje nam Lazarevićeva koju će na koncertu pratiti i Simfonijski orkestar umetničkog ansambla Ministarstva odbrane "Stanislav Binički". Naizgled nespojivo, ali 28. decembra iz Doma sindikata, uz filmsku muziku čuće se i truba, koju će svirati Marko Đorđević.

"Kompozitori su uradili spoj filmske muzike i trube, a moje je zadovoljstvo što će jedan vrstan muzičar svirati teme iz nekih filmova, kao i solo u pevačkim numerama", zadovoljna je Mina Lazarević, koja će osim Marka, kako bi to veče filmske muzike bilo posebno, imati i druge goste - glumce Jovu Radovanovića, Ivana Bosiljčića, Ivanu Knežević, Marka Živića i Nikolu Bulatovića. Takođe i svog prijatelja, muzičara Marka Kona. Uvek joj je izazov da sa svojim kolegama radi nešto novo. Ali i zadovoljstvo.

"Za ovu stvar imamo iste afinitete i ideje i sigurna sam da će se publika oduševiti njihovim interpretacijama. Moram reći da imam i gosta iznenađenja, koji mi je upravo potvrdio učešće, na moje oduševljenje, a publika ga, inače, obožava!", tajanstvena je Mina.

Iako i peva, Mina je svakako glumica. Ali i pesma i gluma je ispunjavaju. Oba poziva su joj primamljiva, ali, ipak, najizazovnije joj je kad sve objedini, a to je mjuzikl. Nikad se ne zna, možda ovaj koncert postane i tradicija. Nije zanemarljiva i mogućnost da snimi i CD. Ali sada, za Minu on predstavlja samo prirodan sled događaja.

"Ja sam glumica i to ostajem, naravno i na koncertu, kada neću samo pevati... Volela bih da se svi zajedno dobro zabavimo, a ako ljudi iz sale budu izašli nasmejani, kao i sa mojih predstava, biću presrećna!" 

broj komentara 0 pošalji komentar