Đule „Van Gog“: „Mnoge generacije smo ispratili u život“

Beograd je uz „Bir fest“ i slične festivale potvrdio svoju poziciju na evropskoj mapi značajnih muzičkih događaja. Među brojnim muzičarima iz Srbije i regiona koji učestvuju na „Bir festu“ je i sastav „Van Gog“, koji nastupa u subotu, 17. avgusta.

„Drago mi je da 'Bir fest' posle 17 godina neguje, tradicionalno, nastup uglavnom domaćih bendova“, rekao je, gostujući u Beogradskoj hronici, frontmen „Van Goga“ Zvonimir Đukić Đule.

Sastav „Van Gog“ nedavno je snimio spot za pesmu Gotovo je sve sa najnovijeg albuma More bez obala.

„Više smo se isplakali nego što smo se ismejali u prošlosti. Danas smo u nekoj normali, držimo se. Pesma Gotovo je sve je jedan omaž vremenu. Ponovo je vreme za Obraz uz obraz. Zove na to da se ne pristane na zaborav, zove na to da se ponekad okrenemo u prošlost, nazad, u budućnost, da vidimo kako je to bilo nekad dominantno, veselo i raspoloženo i koja vrsta pozitivizma je tad vladala“, ispričao je Đule i dodao da su se spotu priključili mladi ljudi koji su slali svoje snimke.

Đukić je, osvrnuvši se na „staž“ grupe rekao da je „Van Gog“ imao sreće da za 34 godine mnoge generacije sačeka i isprati u život.

„Verovatno, dokle god imamo to pismo, jezik i simboliku, kojima se obraćamo mladim ljudima koji hoće to da prihvate i da razumeju, bićemo im zanimljivi. Nakon toga, dolaze mlađi“, rekao je Zvonimir Đukić.

Govoreći o mladim ljudima, potencira da im veruje, smatra da oni ne trpe savete, da poseduju, kako kaže, fantastičnu energiju i da su on i grupa tu da ih podrže ili da odu na njihov koncert.

„Van Gog“ nastupa u subotu, 17. avgusta u 23.45 na „Bir festu“. Grupa takođe nastavlja svoju aktuelnu turneju po Srbiji i Crnoj Gori.

broj komentara 2 pošalji komentar
(četvrtak, 15. avg 2019, 11:54) - vanja [neregistrovani]

Van Gogh

Van Gogh je najbolji bend u zemlji i šire.Zrače pozitivnom energijom,harizmom i orginalnošću.Volim ih sada i zauvek!

(četvrtak, 15. avg 2019, 00:52) - anonymous [neregistrovani]

Moja ćerka čita knjigu koju je kupila uz cd.

Nisu svi u auto tune muzici. Ima nade